субота, 10 вересня 2011 18:30

Близько 100 тисяч людей попрощалися із загиблими хокеїстами "Локомотива"
9

Фото: Фото: Reuters

Церемонія прощання з хокеїстами, тренерами та співробітниками ярославського "Локомотива", які загинули 7 вересня в авіакатастрофі, відбулася в Льодовому палаці "Арена-2000" в Ярославлі.

Відспівування загиблих пройшло в суботу рано вранці в Успенському соборі, після чого вболівальники, жителі Ярославля та гості міста отримали можливість попрощатися з командою на хокейній арені, двері якої були відкриті для всіх бажаючих. Поводити в останню путь улюблених гравців, незважаючи на безперервний дощ, прийшли кілька десятків тисяч чоловік. Через велику кількість людей церемонія тривала близько шести годин замість запланованих чотирьох. Близько 500 чоловік не встигли потрапити на арену до її закриття, після чого багато хто з них публічно висловлювали невдоволення з цього приводу.

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін був присутній на траурній церемонії і поклав квіти. Учасниками церемонії також стали глава МВС РФ Рашид Нургалієв, керівник Мінспорту Віталій Мутко, президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель, заступник голови Мінспорту Юрій Нагорних, президент Федерації хокею Росії Владислав Третьяк, керівники КХЛ Олександр Медведєв і В'ячеслав Фетисов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для впізнання 4-х загиблих при аварії Як-42 знадобиться експертиза ДНК

Повними складами прибули в Ярославль столичні команди ЦСКА і "Динамо", нижньогородське "Торпедо", череповецька "Северсталь", підмосковний "Атлант", були присутні делегації магнітогорського "Металурга", інших команд Континентальної хокейної ліги. Також в Ярославль прибули екс-тренери та колишні гравці команди Олександр Ніжівій, Костянтин Руденко, Олексій Кудашов та інші.

Вболівальники принесли на льодову арену величезну кількість вінків, квітів, шарфів і прапорів. Вони також влаштували своєрідний куточок пам'яті біля самотнього дерева навпроти входу до палацу спорту. Вони встановили стенд з логотипом команди, прикрасили його клубними шарфами, біля підніжжя поклали гори квітів, встановили вінки і залишили на пам'ять фотографії гравців і м'які іграшки.

Похорон представників ХК "Локомотив" пройдуть в суботу на Леонтьєвському кладовищі Ярославля. Доступ вболівальників до могил буде закритий, транспорт туди також пропускати не будуть.

Близько 100 тисяч осіб, за уточненими даними, прийшли в суботу попрощатися із загиблими хокеїстами "Локомотива" в Ярославлі. Про це повідомив начальник відділу управління інформації та громадських зв'язків регіонального управління МВС РФ Олександр Шиханов.

Незважаючи на те, що церемонія прощання вже завершилася, люди не розходяться. На площі перед Льодовим палацом вони аплодують, викрикують "Локо! Локо! Локо !..", з динаміків звучать гудки локомотива.

Нагадаємо, літак Як-42, на борту якого знаходився основний склад "Локомотива", зазнав аварії 7 вересня в Ярославській області. Команда прямувала до Мінська на матч з місцевим "Динамо". На борту знаходилися 45 чоловік - 37 пасажирів і вісім членів екіпажу. Вижили двоє - хокеїст Олександр Галімов і бортпровідник Олександр Сізов, обидва перебувають у вкрай важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Близько 100 тисяч людей попрощалися із загиблими хокеїстами "Локомотива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути