пʼятниця, 09 вересня 2011 14:27

Для впізнання 4-х загиблих при аварії Як-42 знадобиться експертиза ДНК

Для впізнання 4-х загиблих при аварії Як-42 знадобиться експертиза ДНК

Упізнано тіла 39 загиблих у катастрофі Як-42 під Ярославлем, відносно ще чотирьох тіл буде проведена ДНК-експертиза. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на заяву губернатора Ярославської області Сергія Вахрукова.

"Майже всі тіла іноземних хокеїстів, я б так сказав, наших хокеїстів з іноземним громадянством, тому що більшість з них не перший рік грали у нашій команді і грали просто чудово, опізнані. Але, на жаль, не всі. Якщо знадобиться експертиза ДНК, я думаю, що це не затягнеться. Але ті, хто пізнаний, будуть відправлені на батьківщину до місць поховання", - сказав Вахруков.

Всього на борту літака перебували 45 людей: 8 членів екіпажу, а також 37 хокеїстів і членів тренерського штабу ярославського клубу "Локомотив". Вижили в результаті катастрофи тільки двоє: гравець "Локомотива" і збірної Росії Олександр Галімов і бортпровідник Олександр Сизов. У складі ярославського клубу грали хокеїсти зі Швеції, Чехії, Словаччини, Білорусії, Латвії та інших країн.

За словами губернатора, Галімов отримав опіки 80 відсотків тіла, зокрема, верхніх дихальних шляхів, а також удари легкого і нирки. Сизов травмований менш серйозно, але також знаходиться у важкому стані.

Тим часом, як повідомляє РИА Новости, фахівці Міждержавного авіаційного комітету (МАК) вивчають запис бортових самописців Як-42. Чорні ящики вціліли, їх розкриття здійснено успішно.

Як-42 розбився 7 вересня 2011 при зльоті з ярославського аеродрому "Туношна". Чартерний рейс прямував до Мінська, де "Локомотив" повинен був відкрити черговий сезон КХЛ матчем з місцевим "Динамо".

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Для впізнання 4-х загиблих при аварії Як-42 знадобиться експертиза ДНК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути