понеділок, 14 травня 2007 19:50

Близько 100 мільйонів доларів втратила Грузія через блокаду з боку Росії

Нацбанк Грузії підрахував збитки, нанесені республіці в 2006 році економічними санкціями Росії. На думку банкірів, вони склали до 100 мільйонів доларів, причому 50 мільйонів з них Грузія втратила через заборону експорту вин на російський ринок. Переорыэнтувати на інші ринки вдалося лише 12 відсотків всіх вин.

У свою чергу, на блокаді експорту мінеральних вод Грузія втратила всього 13 мільйонів доларів, зумівши переорієнтовувати всі постачання на інші ринки. Заборона на експорт спирту обійшлася республіці в 12 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що представлені Нацбанком цифри набагато нижчі за ті, що приводив в кінці 2006 року міністр фінансів Грузії Алекси Алексишвілі, який оцінив втрати в чверть мільярда доларів або 2,05 відсотка від ВВП республіки.

В кінці березня 2006 року Росія заборонила ввозити на свою територію грузинських вин. Пізніше під заборону потрапили також мінеральні води "Боржомі" та "Набеглаві", а також ряд сільськогосподарських продуктів.

2 жовтня Росія припинила поштове і транспортне сполучення з Грузією у відповідь на затримання п"ятьох російських військовослужбовців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Близько 100 мільйонів доларів втратила Грузія через блокаду з боку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути