Ексклюзиви
пʼятниця, 19 лютого 2010 16:47

Бізнесмена застрелили перед школою серед білого дня

Бізнесмена застрелили перед школою серед білого дня
Сьогодні в місті Надвірна Івано-Франківської області поблизу ЗОШ N3 розстріляли відомого бізнесмена Володимира Олійника.

Поки охоронець пішов до школи за його донькою, Олійник залишився у своєму "Лексусі". Як стверджують очевидці події, стріляли з іншої машини. За попередніми даними - з вогнепальної зброї.

Олійника отримав одну кулу в голову. Пораненого доставили до Надвірнянської районної лікарні. Він помер у реанімації.

У свою чергу у міліції припускають, що ймовірно стріляв професійний снайпер.

"Стріляли один раз. Зараз експерти криміналісти з"ясовують тип зброї. Працює оперативно-розшукова група, з обласного центру до справи долучились працівники науково-дослідного криміналістичного центру", - повідомив кореспонденту Gazeta.ua начальник центру зв"язків з громадськістю обласного УМВС Василь Гультайчук.

З власних джерел кореспонденту Gazeta.ua стало відомо, що до вбивства можуть бути причетні бізнесові кола, які не один рік намагаються заволодіти центральним ринком в місті Івано-Франківськ.

19 липня минулого року центральний ринок на вулиці Дністровській, 5 передали в оренду ТзОВ "Торговий дім "Горгани".

Дане питання на сесію міської ради виніс міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. Співвласником "Торгового дому "Горгани" був покійний надвірнянський бізнесмен Володимир Олійник.

Відтоді чоловікові та його сім"ї погрожували. Бізнесмен найняв охорону.

Попередній орендар ринку фірма "Торговий сервіс" мала підписаний договір про оренду до 2022 року. Співвласником даної фірми є депутат Івано-Франківської міськради Ігор Халаменда. У травні 2007 року, коли намагались змінити орендарів міського ринку, стріляли і в Ігоря Халаменду. Замах на нього відразу пов"язали з підприємницькою діяльністю. Невідомі вночі стріляли у машину бізнесмена, чоловіка поранили. Однопартійці "регіонали" висловили припущення, що це було попередження. Хто здійснив замах, до нині не відомо.

"Ринок належить громаді міста. Договір з "Торговим домом "Горгани" у судді визнали нікчемним, - сказав депутат Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів Богдан Федьків. – Те, що вбивство можуть пов"язати з Партією регіонів, нам на це плювати, ми ні до чого не причетні. Щоб знайти винуватців, треба підняти давнішні справи, за Олійником давно тягнеться кримінальний душок. Двоє людей з його оточення також були вбиті. Відомо, що його водія вбили, бо не знали хто сидить у машині. З Олійником пов"язане ім"я бізнесмена Юрія Синякова, якого застрелили в Івано-Франківську біля власного будинку. Злочин досі не розкрили".

У боротьбі за ринок, почали погрожувати і Віктору Анушкевичусу. Мер звернувся з відповідною заявою до СБУ, щоб правоохоронні органи забезпечили йому захист.

За неофіційною інформацією вбитий бізнесмен був пов"язаний з львівською бізнесовою структурою Богдана Копитка.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена застрелили перед школою серед білого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути