вівторок, 22 грудня 2009 11:19

Міліціонерам дозволили розстріляти чемпіона України з дзюдо

Міліціонерам дозволили розстріляти чемпіона України з дзюдо

Міліціонерам дано наказ застосовувати зброю, якщо під час затримання чемпіон України з дзюдо Євген Сотников, який застрелив 18-річного запорожця, спробує чинити хоча б найменший опір.

Про це на прес-конференції заявив начальник Головного управління МВС України в Запорізькій області Віктор Ольховський.

"Я офіційно заявляю і хочу, щоб він (Є.Сотников - ред.) мою позицію знав: єдиний вихід для нього - прийти самому і написати явку з повинною. Жодних інших варіантів бути не може. Враховуючи його зухвалість, той факт, що він озброєний, і його психічну адекватність, що викликає сумнів, я дав наказ своїм співробітникам: за будь-якою спробою чинити опір - стріляти на ураження", - сказав В.Ольховський.

Як повідомлялося, 19 грудня близько 20.30 надійшло повідомлення, що в одному з кафе в Заводському районі Запоріжжя знайдено мертвим 18-річного молодого чоловіка, причиною смерті якого стало кульове поранення в голову: відомий український спортсмен Є.Сотников застрелив молоду людину за те, що той відмовився з ним випивати. За кілька хвилин до вбивства він так само спробував (з тієї самої причини) застрелити 16-річного відвідувача кафе, але пістолет дав осічку.

Є.Сотников народився 20 листопада 1980 р. у Запоріжжі. Закінчив Запорізький державний університет. Заслужений майстер спорту. Виступаючи у ваговій категорії понад 100 кг, посів третє місце на чемпіонаті світу з дзюдо в 2003 р.

Напередодні Олімпіади-2004 року був дискваліфікований. Бронзовий призер чемпіонату Європи 2008 року.

Одружений, має сина.

Судимий за завдання тілесних ушкоджень (у 2007 р. у Запоріжжі вистрілив у ногу чоловіку, який нібито напав на нього). У листопаді 2008 р. був оголошений запорізькою міліцією в розшук після того, як під час святкування дня народження в одному з кафе в Запоріжжі, не поділивши щось зі своїм знайомим, перебуваючи в стані алкогольного сп"яніння, вдарив його ножем. Поранення виявилося не смертельним, але достатньо серйозним для того, щоб міліція кваліфікувала діяння спортсмена, як "завдання тяжких тілесних ушкоджень". Згодом кримінальну справу за даним фактом було закрито у зв"язку з тим, що потерпілий забрав заяву і офіційно відмовився від будь-яких претензій до того, хто його поранив. Цього року Є.Сотников, який з 28 листопада 2008 року по 21 липня 2009 року розшукувався міліцією за завдання ножового поранення землякові, переміг на чемпіонаті України з дзюдо серед чоловіків у ваговій категорії понад 100 кг.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерам дозволили розстріляти чемпіона України з дзюдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути