вівторок, 14 липня 2009 13:49

Біля Севастополя в морі знайшли близько 200 старих снарядів

Біля Севастополя в морі знайшли близько 200 старих снарядів

Під час обстеження дна однієї з бухт в Чорному морі в Гагарінському районі Севастополя водолази МНС вчора виявили 183 боєприпаси, що залишилися з часів Другої світової війни, - 119 різнокаліберних артилерійських снарядів, 36 мінометних мін, 23 підривники, 5 порохових зарядів.

У прес-службі Головного управління МНС України в місті Севастополі повідомили, що всі вибухонебезпечні предмети будуть знищені піротехніками МНС на спецполігоні.

А тим часом на 61-му арсеналі Південного оперативного командування в Лозовій (Харківська область) вже вилучено майже 630 тонн боєприпасів, повідомляє у вівторок прес-служба Міністерства оборони.

Так, на минулому тижні на 61-му арсеналі в Лозовій продовжувалися роботи по сортуванню боєприпасів різної номенклатури, а також обробці окремих ділянок технічної території та смуг навколо сховищ з боєприпасами. Силами особового складу арсеналу за підтримки "Укрзалізниці" проводилося переміщення залізничним транспортом боєприпасів до інших частин.

"На сьогоднішній день загальний об"єм вилучених боєприпасів складає майже 630 тонн", - підкреслюють в Міноборони.

Прес-служба також інформує, що на 62-му арсеналі в Кіровоградській області особовим складом арсеналу переміщені більше 260 тонн боєприпасів. На інших вибухонебезпечних об"єктах оперативного командування продовжувалися роботи з викосу трави та підтримки у відповідному стані смуги навколо сховищ.

У серпні 2008 року на території цього арсеналу виникла масштабна пожежа. За версією співробітників МНС і військових, горіла суха трава від лісових пожеж. Вогонь розповсюдився на територію частини і перекинувся на склади з боєприпасами. В результаті виникла хаотична детонація боєприпасів.

Newsru.ua, Міноборони України

Зараз ви читаєте новину «Біля Севастополя в морі знайшли близько 200 старих снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути