субота, 31 березня 2012 11:44

Більшість українців не вірять в успіх реформ уряду

Більшість українців не вірять в успіх реформ уряду
Соціальних змін не побачили 55% опитаних. Фото: segodnya.ua

Більшість українців не вірить в успіх розпочатих урядом реформ, або взагалі їх не помічає. Про це виданню ZN.UA повідомив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, спираючись на дані одного з останніх досліджень інституту.

"Ми запитали: „Представники влади говорять, що в Україні почали відбуватися соціальні та економічні реформи. Чи згодні ви з цим?", погодилося близько 30% (повністю згодні 3,5% опитаних, скоріше згодні — 24,8%), не погодилося близько 55% (скоріше не згодні — 28,2%, повністю не згодні — 26, 6%), решта вагалися з відповіддю", — повідомив гендиректор КМІС.

На уточнююче запитання "А наскільки успішно загалом проходять ці реформи?", швидше успішно, відповіли 4,5% респондентів. Однаковою мірою успішно і неуспішно — таку відповідь дали 45,4%, швидше неуспішно — визнали 42,9%, вагалися з відповіддю 7%.

"Можна стверджувати, що довіри до реформ українські громадяни не мають. Недовіра стає вже частиною нашої культури", — зазначив Паніотто.

"Від ступеня довіри громадян до навколишнього світу залежить і економіка. Від довіри до президента, уряду, Верховної Ради залежить і довіра до державних інститутів: до всіх реформ, до банків. Є такий афоризм: „Будь-чий бізнес і навіть життя не можуть бути в безпеці, поки працює парламент", — додав соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців не вірять в успіх реформ уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути