пʼятниця, 30 січня 2009 15:03

Більшість росіян вчаться в університетах Великої Британії

Більшість росіян вчаться в університетах Великої Британії

65 відсотків росіян, які отримують вищу освіту за кордоном, вважають за краще вчитися в університетах Великої Британії. Про це 30 січня пише газета "Ведомости".

Американські ВНЗ опинилися на другому місці за популярністю - в них навчаються 15 відсотків російських студентів, які виїхали за кордон. Університети Німеччини обрали 5 відсотків студентів. Крім того, росіяни здобувають вищу освіту у Франції (4 відсотки), Канаді (2,5 відсотка), Австралії (2 відсотки), Австрії (1 відсоток), Польщі (1 відсоток) та Чехії (0,5 відсотка).

Ці дані були отримані під час дослідження популярності та вартості зарубіжної освіти, проведеного компанією "Капітал страхування життя", що проаналізувала відкриті джерела, а також опитала 16 освітніх центрів.

В основу дослідницької роботи лягла інформація, отримана в Американському консультаційному центрі, Асоціації європейського бізнесу, Британській раді, департаменті освіти за кордоном BSI Group та в інших освітніх організаціях. Ці центри надали "Капітал страхування життя" дані про 45 тисяч росіян, які в 2008 році прийняли рішення відправитися за кордон для отримання освіти за свої гроші.

Також з"ясувалося, що британська освіта не тільки найпопулярніша, але і найдорожча. Так, вартість початкової вищої освіти (бакалаврат) в Оксфорді складає від 2,1 до 2,5 мільйонів рублів на рік, в Кембріджі - від 2 до 2,45 мільйонів рублів на рік. Отримати ступінь бакалавра у ВНЗ США можна приблизно за 1,2-2,4 мільйона. Навчання в Німеччині може обійтися в суму від 28 тисяч 800 рублів до 144 тисяч рублів на рік, а у Франції - від 28 тисяч 800 рублів до 43 тисяч 200 рублів на рік.

Як відзначає куратор дослідження Дмитро Багинський, такі розцінки у французьких і німецьких університетах обумовлені тим, що ці країни тільки нещодавно перейшли на систему платної вищої освіти, тому ВНЗ ще не розпочали використовувати свої комерційні можливості в повну силу.

Зараз ви читаєте новину «Більшість росіян вчаться в університетах Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути