Ексклюзиви
неділя, 13 березня 2022 09:11

Більшість німців, французів та італійців за вступ України до ЄС

Більшість німців, французів та італійців за вступ України до ЄС
Найменшим виявився рівень підтримки у Франції, але й там він високий - 62% громадян підтримують вступ України до ЄС. Фото: censor.net

Масштабне опитування, проведене одночасно у 4 державах ЄС, у тому числі в трьох "євроскептичних" державах, засвідчило історично високу підтримку членства України в ЄС громадянами цих держав.

Дані опитування, яке було проведене у Німеччині, Франції, Італії та Польщі, опублікувала "Європейська правда".

"Найменшим виявився рівень підтримки у Франції, але й там він високий - 62% громадян підтримують вступ, 38% виступають проти, - підсумовують результати голосування. – У Німеччині підтримка вступу є суттєво вищою, 69% заявили про те, що виступають за вступ України до ЄС. У Італії, яка має імідж проросійської держави, прибічників вступу ще більше, 71%, і відповідно противників 29%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зранку гатять ракетами по Україні. Вперше атакували Львівщину

За рахунок ще більшого рівні підтримки на сході Європи (у Польщі – 91%) дослідники вважають, що загальноєвропейська підтримка перебуває на рівні приблизно 71%.

Крім того, 68% європейців після почату російської агресії схиляються до більшої безпекової інтеграції ЄС – створення так званої "європейської армії". У "західній трійці" підтримка спільної армії є найнижчою у Італії (59%), у Німеччині та Франції вона склала 66-68%.

Як повідомлялося, Німеччина та Франція одні з нечисленних скептичних держав, що виступали проти прискореного надання Україні офіційного статусу кандидата на саміті ЄС у Версалі, апелюючи до того, що це нібито не має підтримки у їхньому суспільстві.

Дослідження, яке цитує ЄвроПравда, спільно провели французький Фонд Жана Жореса (авторитетна організація, наближена до Соцпартії) та українська Ялтинська європейська стратегія (Yalta European Strategy, YES). У термін з 3 по 7 березня за їхнім замовленням соціологічні компанії опитали понад 4000 людей за репрезентативними вибірками, що представляють населення Німеччині, Франції, Італії та Польщі віком понад 18 років.

В офісі президента Франції Еммануеля Макрона заявили, що Володимир Путін не продемонстрував готовності припинити війну проти України під час розмови з Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольцем.

Зараз ви читаєте новину «Більшість німців, французів та італійців за вступ України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути