четвер, 02 червня 2016 17:08

Більше половини переселенці не змогли працевлаштуватися

Більше половини переселенці не змогли працевлаштуватися
7dniv.info

Більше половини внутрішніх переселенців з Донбасу й Криму досі не змогли працевлаштуватись. Такі дані оприлюднила Міжнародна організація з міграції, пише DW.com.

Більшість внутрішніх переселенців — жінки 30-54 років. Значна частина з них - матері одиначки, або ті, які переїхали в інші регіони України без чоловіків. Більше половини з них мають вищу, або незакінчену вищу освіту", - розповіли в МОМ.

За словами представниці МОМ Юлії Музиченко, опитування показало, що зайнятість є ключовою проблемою для переселенців. Адже лише 35 відсотків людей, які переселилися з Криму, Донецької та Луганської областей, знайшли роботу на новому місці, інші 65 відсотків поки безробітні.

"Найменше проблем з працевлаштуванням мали люди, чиї підприємства були повністю централізовано перевезені на підконтрольні Україні території. Це банківські установи, великі торговельні мережі, навчальні чи медичні заклади", - каже Музиченко.

Здебільшого переселенці шукали й працевлаштовувалися на роботу в тій же сфері, в якій працювали до переселення. Виняток - промисловий сектор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцю можна півроку не давати зарплату

"З індустріального Донецька люди переїхали в регіони, де слабко розвинена промисловість, тому їм довелося шукати роботу в інших сферах. Пріоритетними для них стала сфера транспорту, торгівлі чи обслуговування", - зауважили в МОМ.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини переселенці не змогли працевлаштуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути