субота, 24 лютого 2007 14:13

Більше 100 людей зникли безвісти внаслідок пожежі на індонезійському поромі (ФОТО)

Реальна кількість зниклих безвісти внаслідок пожежі, яка трапилася в четвер, на поромі біля берегів індонезійського острова Ява перевищує 100 осіб.

Про це з посиланням на отримані заяви членів родин 118 зниклих заявив офіційний представник індонезійського Червоного Хреста.

Згідно з офіційними даними, досі врятовано близько 300 пасажирів, загинуло 17 і стільки ж офіційно вважаються зниклими беззвісти.

За різними даними, на борту порома Levina-1, який слідував зі столичного порту Танджунг-Пріок на розташований поруч з островом Суматра острів Бангка, знаходилося від 307 до 400 пасажирів, проте до судового маніфесту було включено лише 227. Така розбіжність є характерною для Індонезії, де для того, щоб потрапити на борт судна, часто достатньо невеликого хабара.

Міністерство транспорту Індонезії, як повідомляє в суботу 24 лютого газета Point, уже відкликало ліцензію компанії з морських перевезень PT Praga Jaya Santosa, якій належить пором, у зв"язку з недотриманням вимог з оформленню суднових документів.

Почався допит капітана судна. За попередніми даними, пожежа на борту виникла в одній з вантажівок, які перевозилися на поромі, коли судно перебувало на відстані близько 80 км від Джакарти. Відповідно до деяких повідомлень, у вантажівці знаходилися незадекларовані хімікати, котрі було неможливо погасити звичайною водою, яка лише розпалювала полум"я.

Пошуково-рятувальні роботи, якими займаються кораблі та вертольоти військово-морських сил та поліції, тривають. Обгорілий кістяк порому досі залишається на плаву, і влада сподівається, що судно вдасться привести в порт - можливо, уже вдень в суботу.

Води найбільшого архіпелагу планети борознить безліч суден, котрі здійснюють сполучення між його більш ніж 17 тис. островів. Через часті шторми і грози, а також перевантаження суден застарілої конструкції часто трапляються морські катастрофи.

Щойно в Джакарті офіційно оголошено про припинення пошуку жертв аварії порома Senopati Nusantara, яка трапилась в передноворічну ніч поблизу північного узбережжя Яви, що випливав з бухти Кумай (Центральний Калімантан) у столицю Центральної Яви місто-порт Семаранг.

Відповідно до останніх даних, із судна, на якому перебувало - також за різними оцінками - від 542 до майже 700 пасажирів та членів екіпажа, врятовано лише 233, включаючи капітана. Знайдено 46 тіл, а зниклими без вісти офіційно вважаються 349 чоловік.

Найбільша морська катастрофа в Індонезії за останні роки трапилася в червні 2000 року поблизу берегів Молуккських островів, коли там затонув пором з майже 500 пасажирів на борту. Врятуватися вдалося лише десятьом з них, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Більше 100 людей зникли безвісти внаслідок пожежі на індонезійському поромі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути