четвер, 29 серпня 2013 10:20

Білорусів зобов'язують платити штраф за відмову від туру в Єгипет

Білорусів зобов'язують платити штраф за відмову від туру в Єгипет
Фото: bbc.co.uk

Ряд білоруських турфірм намагається стягнути штрафи з громадян , які відмовляються від турів в охопленому безладами Єгипті . Про це повідомило міністерство спорту та туризму республіки. У відомстві підкреслили , що такі компанії "недостатньо професійно і компетентно трактують норми законодавства" , передає Lenta.ru.

Про які саме фірми йде мова, не уточнюється. Відомо, однак, що їх співробітники посилаються на умови відмови від туру , які прописані в договорі. У зв'язку з цим , міністерство випустило роз'яснення для туристів , покликане допомогти їм відстояти свої права. При виникненні конфліктних ситуацій чиновники пропонують посилатися на Цивільний кодекс , згідно 421 статті якого , в нинішній ситуації ( в Єгипті досі діє режим надзвичайного стану - прим. Ред ) білоруські туристи " мають безумовне право вимагати зміни або розірвання договору надання послуг у зв'язку з істотними змінами обставин , з яких сторони виходили при його укладанні " .

У відомстві також нагадали про положеннях законів про туризм і про захист прав споживачів , в яких сказано , що турист має право на безпечні для його життя , здоров'я та майна послуги .

Раніше МЗС Білорусі рекомендував жителям республіки утриматися від поїздок до Єгипту , а туристам , що вже знаходяться в цій країні не виїжджати за межі курортних зон , виключити відвідування Каїра та інших великих міст , а також уникати місць масових скупчень людей . За даними Мінспорту та туризму , в Єгипті в даний час знаходиться близько 900 громадян республіки.

Зараз ви читаєте новину «Білорусів зобов'язують платити штраф за відмову від туру в Єгипет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути