Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2006 19:38

Білоруси визнали Лукашенка ідеальним політиком

 

У Білорусі 44% населення вважають Олександра Лукашенко ідеалом політичного діяча. Такі результати опитування суспільної думки, оприлюднені відомим соціологом, професором Олегом Манаєвим.

Лукашенко вперше за 6 років обійшов у цьому своєрідному рейтингу свого російського колегу і постійного конкурента Володимира Путіна. Його вважають ідеалом політика 27,1% опитаних громадян Бєларусі. За російським лідером йдуть Джордж Буш - 4,6%, Жак Ширак - 4,4, Фідель Кастро - 3,9, Ангела Меркєль - 3,7, Тоні Блер - 3,5, Юлія Тимошенко - 3,2.

Соціологи вважають , що ріст популярності Лукашенко прямо зв"язаний з виборчою кампанією, що нещодавно скінчилася. Разом з тим можна думати, що і після неї його перевага не зникне, хоча, імовірно, трохи зменшиться, думають експерти.

Цікаво, що якщо була б заснована посада президента Союзної держави Білорусі і Росії, 44,4% білорусів хотілася б бачити на ньому Лукашенко і тільки 22 - Путина.

На питання, якби вам довелося вибирати між об"єднанням з Росією і вступом у Європейський Союз , що б ви вибрали, 56,1% опитаних назвали об"єднання з Росією, 31,9 - вступ у ЄС. При цьому європейцями себе вважають 36% білорусів, а радянськими людьми - 52%, повідомляє lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Білоруси визнали Лукашенка ідеальним політиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути