Як розповів співробітник Національної Академії наук Білорусі Руслан Новицький, в Білорусі водяться три види озерних зелених жаб, всі вони придатні в їжу і з успіхом застосовуються в кулінарії багатьох країн. Як вважають фахівці, розведення жаб в промислових масштабах може принести великі прибутки і значні валютні надходження.
Як запевняють учені, жаб"яча індустрія не вимагає великих витрат, тоді як добірна білоруська жаба може досягати довжини 20 см і важити цілих півтора кілограми.
Жаби придатні не тільки для їжі, вони є незамінними піддослідними під час проведення наукових експериментів. Щорічно по всьому світу витрата жаб в лабораторіях учбових і наукових установ досягає 10 тис. штук. В той же час у низці країн, включаючи Німеччину, Велику Британію, Польщу, жаби охороняються законом, і їхній лов в природі заборонений.
У деяких країнах Європи та Північної Америки жаби вживаються в їжу і вважаються делікатесом. Їх не тільки ловлять в природі, але і розводять на спеціальних фермах. Ціна одного кілограма жаб"ячого м"яса складає приблизно 30 євро.
За матеріалами "Вести", NEWSru.com
Коментарі