вівторок, 29 вересня 2009 08:42

Білл Клінтон розкрив змову проти Обами

Білл Клінтон розкрив змову проти Обами

Білл Клінтон розповів про функціонування "масштабної змови правих" в сучасній Америці, повідомляється в блозі The Caucus на сайті The New York Times. "Масштабна змова правих" (vast right-wing conspiracy) - термін, придуманий дружиною екс-президента в період скандалу навколо його стосунків з Монікою Левінскі: Хілларі Клінтон стверджувала, що саме цією "змовою" були обумовлені нападки на її чоловіка.

У інтерв"ю на телеканалі NBC у Клінтона запитали, чи зв"язані дії критиків нинішнього президента Барака Обами з тією ж "змовою". Колишній глава держави відповів ствердно. За його словами змова "не така сильна, як раніше, що пояснюється демографічними змінами, але все така ж жорстока". Зокрема, на думку Клінтона, "праві змовники" поширюють інформацію, що порочить Обаму, щоб ще на початковому етапі перешкодити його роботі на президентській посаді.

Клінтон відзначив, що вороги Обами бажають господареві Білого дому невдач, тим самим виступаючи проти блага Америки. Зокрема, з побажанням про провал політики Обами на початку 2009 року виступив Раш Лімбо - популярний публіцист і радіоведучий, слова якого обурили демократів і частину республіканців, але були схвалені правим крилом Республіканської партії і консервативною частиною американського суспільства.

Останнім часом в США проходять акції консерваторів, направлені проти політичного курсу Обами: критики незадоволені політикою бюджетних витрат і планами реформи охорони здоров"я. Найбільш масова маніфестація під назвою "Марш платників податків на Вашингтон" відбулася 12 вересня: за різними оцінками, кількість учасників склала від 60-75 тисяч осіб до декількох сотень тисяч і навіть мільйона.

У тому ж інтерв"ю у Клінтона запитали, чи може на проміжних виборах в 2010 році повторитися сценарій 1994 року, коли республіканці завоювали контроль над обома палатами Конгресу. Колишній президент-демократ висловив упевненість, що ситуація у жодному випадку не така плачевна для його однопартійців, і Обама в силах виправити положення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Білл Клінтон розкрив змову проти Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути