середа, 19 серпня 2009 10:24

Обама більше години дякував Клінтону за журналісток

Обама більше години дякував Клінтону за журналісток

Білл Клінтон удостоївся особистої похвали глави держави за свою нещодавню поїздку до Пхеньяну, де він вирішив питання зі звільненням два американських журналісток. Зустріч колишнього і справжнього президентів продовжувалася в цілому 70 хвилин.

"Екс-президент Клінтон детально розповів про поїздку, зокрема про бесіду з Кім Чен Іром, - відзначила прес-служба Білого дому. - Президент Обама підкреслив, що радий тому, що американки змогли повернутися в свої сім"ї".

Щодо Хіларі Клінтон, то вона визнала проведений її чоловіком брифінг досить корисним, оскільки він дав "уявлення про те, що відбувається в Північній Кореї". Проте це не змінило позиції США, додала глава зовнішньополітичного відомства: "Вона залишається незмінною - ми продовжуємо пропонувати північним корейцям можливість вести діалог з США в рамках шестисторонніх переговорів".

Нагадаємо, громадянки США Лора Лін та Юна Лі, які працювали на телекомпанію "Каррент-ТБ", були затримані 27 липня на кордоні з Китаєм за неясних обставин під час підготовки репортажу про біженців з КНДР. Північнокорейський суд визнав їх винними в незаконному перетині кордону, а також ще в одному "тяжкому злочині", детальніше про яке не повідомляється, і засудив журналісток до 12 років виправних робіт.

За матеріалами РИА Новости, Правда.ру

Зараз ви читаєте новину «Обама більше години дякував Клінтону за журналісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути