Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2007 11:24

Бібліотека ім. Вернадського руйнується через метро

На стінах найбільшої бібліотеки країни - імені Вернадського з"явилися тріщини. Працівники бібліотеки кажуть, що тріщини виникли після початку будівництва станції метро Деміївська. За їх словами, будівля руйнується через вібрації ґрунту, адже між метро та котлованом – лише 100 метрів.

"Ми поставили маячки. Спочатку все було нормально, тріщини були маленькі. А коли почали будувати вихід з метро, забивати палі, ці тріщини розширились," – розповідає заступник директора Національної бібліотеки ім. Вернадського Віктор Василюк.

За словами Василюка, він запросив до бібліотеки головного інженера "Київметробуду". Останній погодився. Пройшовся, подивився і поїхав. А через два дні перетелефонував і повідомив, що тріснуте приміщення – не їх провина, а бібліотека просто хоче зробити ремонт за кошти підприємства.

Начальник прес-центру "Київметробуду" Валентин Кейбис теж заявляє, що будівництво метро не має ніякого відношення до тріщин бібліотеки: "Їх обвинувачення необґрунтовані. Вони голослівні. От коли будуть результати експертизи – тоді й побалакаємо".

У свою чергу керівництво бібліотеки, заявило, що якщо експертиза доведе, що винен Метробуд, на нього подадуть до суду.

Національна бібліотека ім. Вернадського - найбільша в Україні і входить до числа десяти найбільших національних бібліотек світу. Щодня бібліотеку відвідують близько 2-2,5 тис. осіб. У фондах 27-поверхового комплексу - близько 15 мільйонів одиниць зберігання. Тут знаходяться одне з найбагатших зібрань стародавніх пам`яток слов`янської писемності, рукописних книг XI - XVIII ст., історичних документів XVI - XVIII ст. і навіть славнозвісне "Пересопницьке Євангеліє" XVI ст., на якому присягають Президенти України під час інавгурації, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Бібліотека ім. Вернадського руйнується через метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути