пʼятниця, 28 грудня 2007 12:33

Бхутто знала, хто її повинен був убити

Італійська газета La Repubblica опублікувала у п"ятницю, наступного дня після загибелі опозиційного лідера Беназір Бхутто, одну з її останніх статей. У ній Бхутто стверджує: "Мені відомі імена тих, хто мене уб"є". Вдень у п"ятницю Бхутто ховають у пакистанській Ларкані - теракт, в якому вона загинула, забрав життя 26 осіб. Влада країни не стала переносити вибори - вони пройдуть 8 січня.

"Минулого тижня я пережила замах на моє життя, 140 чоловіків і жінок з числа моїх прихильником і мого супроводу загинули. Замах на мене не став несподіванкою. Завдяки надійній інформації я була попереджена про те, що мене узяли на приціл елементи, які хочуть перешкодити демократичному процесу. Якщо говорити конкретніше, то мене поінформували, що Баїтул Масуд, афганець, який очолює сили талібів на півночі Вазірістана, Хамза бен Ладен, араб і активіст Червоної Мечеті, отримали завдання мене убити. Я також побоювалася того, що інструментами в їх руках виявляться люди, що симпатизують їм, які  просочилися в систему безпеки і адміністрацію моєї країни, ті, хто боїться, що повернення демократії може порушити їх плани", - пише Бхутто на сторінках італійської газети.

"Природно, я знала, якому ризику піддаюся. Вже двічі у минулому на мене робили замах вбивці з "Аль-Каїди", серед яких був і Рамзі Усеф. Мені відомо, як діють ці терористи, і я знаю, що їх звичною практикою є повторення спроби усунення тієї ж цілі (досить подумати про Всесвітній торговий центр), і з цієї причини я наражаюся на велику небезпеку", - писала Бхутто.

Це був другий замах на Беназір Бхутто. Попередній стався у Карачі у день її повернення в країну 18 жовтня після 8-річного добровільного зарубіжного заслання. Її кортеж був атакований терористами-смертниками, що висадили дві бомби. Тоді загинуло близько 140 осіб, п"ятсот отримали поранення.

Беназір Бхутто померла у четвер вдень на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Терорист-смертник зробив напад в мить, коли броньована автомашина з Беназір Бхутто виїжджала з території парка, де проходив мітинг її прихильників. Голова ПНП вітала соратників по партії з люка автомашини. Терорист відкрив вогонь з автомата, а потім висадив захований під одягом заряд.

Бхутто отримала вогнепальні поранення в шию і груди, а також в голову від осколків вибухового пристрою. Лікарі головної лікарні Равалпінді протягом години намагалися врятувати Бхутто, але поранення в шию виявилося несумісним з життям. Смерть лідера ПНП була констатована медиками о 15:16, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Бхутто знала, хто її повинен був убити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути