понеділок, 18 лютого 2013 16:24

Безрукий 14-річний афганський плавець мріє виступати на Паралімпійських іграх
7

У 14-річного підлітка з народження немає рук, але є величезне бажання і рішучість завоювати золоту медаль на світових Паралімпійських іграх.
Фото: Фото: Reuters
"Я прошу людей надати мені підтримку, щоб я зміг брати участь у світових Паралімпійських іграх. Я хотів би виграти медаль для моєї країни. Я також хочу бути символом для тих, хто, як і я - інваліди", - каже Карімі.
Аббас може стати першим афганцем, що представляє свою країну в змаганнях з плавання.

Стати чемпіоном наперекір долі мріє афганець Аббас Карімі. У 14-річного підлітка з народження немає рук, але є величезне бажання і рішучість завоювати золоту медаль на світових Паралімпійських іграх.

Йому тільки потрібна невелика підтримка. І тоді на іграх, які пройдуть в Бразилії в 2014, він стане першим афганцем, що представляє свою країну в змаганнях з плавання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 66-річний Рибак хоче перерахувати свою зарплату на будинок престарілих

"Я прошу людей надати мені підтримку, щоб я зміг брати участь у світових Паралімпійських іграх. Я хотів би виграти медаль для моєї країни. Я також хочу бути символом для тих, хто, як і я - інваліди. Моя їм порада - не впадати у відчай і не впадати в депресію через свою безпорадність, і вони не повинні страждати через те, що - інваліди", - говорить Аббас.

До недавнього часу в Афганістані, де десятиліттями не припиняються військові конфлікти, спорт був недоступний для інвалідів. Вперше афганські атлети взяли участь у Паралімпійських іграх в 1996 році в Атланті. Тоді країну представили всього лише два велосипедисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інваліди та онкохворі вимагають відмінити ліцензування іноземних препаратів

Глава Федерації водного поло, який тренує Карімі, не сумнівається щодо таланту свого підопічного.

Казім Хаміді, тренер: "Я наполягаю, щоб уряд підтримав Аббаса. Я впевнений, якщо Аббас отримає повну підтримку, то виграє медаль для Афганістану в 2014 році на Паралімпійських іграх в Бразилії".

Карімі навчився долати повсякденні труднощі, пов'язані з відсутністю рук. Він багато чого може робити за допомогою ніг: їсти, пити, користуватися мобільним телефоном і навіть водити автомобіль.

Зараз ви читаєте новину «Безрукий 14-річний афганський плавець мріє виступати на Паралімпійських іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути