пʼятниця, 27 квітня 2018 23:55

Безмертний оцінив книгу Онищенка: "Я не знав про такі масштаби"

Безмертний оцінив книгу Онищенка: "Я не знав про такі масштаби"
Обкладинка книги Олександра Онищенка. Фото: Страна

Президенту Петру Порошенку потрібно було хапатися за таку гарячу тему, як створення в Україні автокефальної церкви. Адже поява книги Онищенка та публікація чергових записів могли підбурити країну на колосальний протест проти президента та Верховної Ради.

Таку думку висловив український політик, екс-представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний в ефірі телеканалу ZIK.

"У ці дні Порошенко перебував у такій ситуації, що в нього не було особливо часу розмірковувати, чи буде успішною ідея звернення про створення автокефальної церкви в Україні.

Президенту потрібно було хапатися за гарячу тему, адже поява книги Онищенка про Порошенка та публікація чергових записів могли підбурити країну на колосальний протест проти Президента та Верховної Ради", – вважає Роман Безсмертний.

Політик зауважив, якщо прочитати книгу Онищенка "Петро П'ятий", то стає зрозуміло, що майже всі депутати та лідери фракцій задіяні у корупційних схемах.

"Я допускав, що весь склад парламенту, за винятком невеликої групи осіб, може бути корумпованим, але я не знав про такі масштаби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ дали оцінку "плівкам Онищенка"

Я багато провів в українській політиці, і те, що відбувається зараз, за описами книги Онищенка, не можна було навіть уявити в 90-ті та до середині 2000-х років.

Це дуже глибока та важка хвороба, яку ми не зможемо вилікувати виборами. Це означає, що в такому вигляді ні парламент, ні інститут президента, уряду та прем'єра існувати не може", – сказав Безсмертний.

Біглий депутат Олександр Онищенко написав книгу про Порошенка із назвою "Петро П'ятий. Правдива історія про українського диктатора". Нардеп заявив, що в ній міститься серія ексклюзивних історій про персональну корупцію президента. Книгу опублікують чотирма мовами – німецькою, англійською, українською та російською. День презентації поки невідомий.

Онищенко фігурує у справі про зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму приблизно 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, зокрема Онищенка.

Зараз ви читаєте новину «Безмертний оцінив книгу Онищенка: "Я не знав про такі масштаби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути