понеділок, 15 березня 2021 15:40

Без права вибору: чому не слід чекати на вакцину Pfizer

Без права вибору: чому не слід чекати на вакцину Pfizer
Препарату Pfizer необхідна температура зберігання -60...80°C. Фото: pixabay.com

Українці не зможуть обирати виробника Covid-вакцини. Тому чекати, коли закуплять інші препарати, немає сенсу.

Про це заявив заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він закликав не чекати на вакцину Pfizer, яку іноді вважають безпечнішою за препарат Covishield, пише "Новое время".

"Чекати нічого не потрібно, оскільки права вибору немає. Це загальносвітова практика: приходить продукт, і саме управлінці разом з експертами вирішують, як цей продукт використати найефективніше. У нас буде певна кількість вакцини Pfizer, але основне постачання — це вакцини AstraZeneca, Novavax і Sinovac із температурою зберігання від 2 до 8 градусів вище нуля. Тому ми обираємо платформу у вигляді пунктів щеплення, робимо все під таку температуру зберігання", — сказав він.

Препарату Pfizer необхідна температура зберігання -60...80°C, після виходу за межі якої, він має бути використаний упродовж 5 днів.

Covishield поставляється в Україну в десятидозних флаконах. Після відкриття флакону вакцина має бути використана протягом 6 год. Повторне охолодження вже відкритого флакона заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше щеплення знижує ймовірність зараження Covid-19 на 76%

24 лютого стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield. Термін придатності вакцини, 500 тис. доз якої отримала Україна, закінчується 23 червня 2021 року. Щоб уся партія була використана вчасно, швидкість вакцинації має зрости щонайменше вдвічі.

Запис на вакцинацію почався 1 березня. Є 3 способи для реєстрації на щеплення. Поки що в країну завезли лише індійський препарат AstraZeneca, виготовлений за технологією оксфордського бренду. У квітні очікується поставка вакцини Pfizer/BioNTech.

Зараз ви читаєте новину «Без права вибору: чому не слід чекати на вакцину Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути