пʼятниця, 19 листопада 2010 08:48

Берлусконі повернув пеніс статуї бога Марса (ФОТО)

Античній статуї бога Марса, встановленій біля входу в резиденцію прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі, приробили пеніс, пише La Repubblica. Також була "відновлена" відсутня рука богині Венери, що складає частину скульптурної композиції.

Статуя Марса і Венери, висічена в 175 році нашої ери і знайдена в 1918 році в Остії, позбулася важливих деталей у далекому минулому, і Берлусконі вирішив це виправити. За даними газети, саме він зажадав відновити цілісність скульптури, і ці роботи обійшлися в 70 тисяч євро.

Доручення Берлусконі надійшло незадовго до візиту до Італії прем'єр-міністра Китаю Веня Цзябао.

"Чому в Китаї всі статуї виглядають як нові, а у наших не вистачає то голів, то рук? Виправіть це", - цитує видання слова Берлусконі.

В той же час наближений до Берлусконі архітектор Маріо Каталано розповів британському The Guardian інше: нібито рішення про "відновлення" статуй прийняв він, а не прем'єр-міністр. Більш того, за його словами, роботи "не коштували жодної копійки" і були узгоджені з міністерством з культурної спадщини.

Також Каталано пояснив, що рука Венери і пеніс Марса прикріплені до статуй за допомогою якоїсь системи магнітів. Механізм її роботи він пояснити не зміг, але заявив, що ці деталі можна зняти у будь-який момент.

Статуя Марса і Венери була тимчасово передана в резиденцію Берлусконі з Національного римського музею в 2010 році. На думку автора статті в La Repubblica, подібне "відновлення" статуї є плямою на репутації італійських реставраторів. Також він вважає, що витрачена на роботи сума "безпрецедентна", особливо з урахуванням нещодавнього скорочення культурного бюджету.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі повернув пеніс статуї бога Марса (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути