пʼятниця, 01 жовтня 2010 17:35

Саакашвілі заперечує, що Берлусконі врятував його від повішання

Саакашвілі заперечує, що Берлусконі врятував його від повішання

Президент Грузії Михайло Саакашвілі не згоден зі своїм італійським колегою Сильвіо Берлусконі, що той врятував йому життя в серпні 2008 року.

"Я не раз чув це від Сільвіо Берлусконі, і він це повторив вчора в італійському парламенті, що він має величезні заслуги перед людством і Італією в останні роки, і головне його досягнення, що він врятував Саакашвілі від шибениці на найвищому дереві в Тбілісі", - сказав М. Саакашвілі в п"ятницю на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Між тим, як вважає М. Саакашвілі, в ті серпневі дні йшлося не про знищення президента Грузії, а про знищення всієї Грузії. "Вся світова спільнота зробила все можливе, щоб не допустити цього. США ввели свій флот у територіальні води Грузії. Були зроблені дуже вчасні та ефективні заходи", - зазначив грузинський президент.

"Що ж стосується вчорашньої заяви мого друга Сільвіо Берлусконі, то я можу сказати, що його пов"язує дуже близька дружба з Володимиром Путіним", - додав М. Саакашвілі.

Напередодні голова Ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі заявив у ході виступу в Сенаті, що його країна грає видну роль на міжнародній арені.

Як повідомляє газета "Репуббліка", він, зокрема, зазначив, що саме завдяки його втручанню в світі вдалося врегулювати низку складних питань. Так, за словами С. Берлусконі, саме він зумів домогтися зближення між адміністрацією президента США Барака Обами і Росією. Крім того, італійський прем"єр високо оцінив свій внесок у врегулювання конфлікту між Росією і Грузією. "Завдяки мені, Володимиру Путіну і Ніколя Саркозі Росія не стала атакувати Тбілісі", - заявив він.

За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі заперечує, що Берлусконі врятував його від повішання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути