середа, 23 грудня 2009 14:02

Берлусконі не тримає зла за вибиті зуби

Берлусконі не тримає зла за вибиті зуби

Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, який став жертвою нападу неврівноваженого жителя Мілану, пробачив свого кривдника.

Про те, що він пробачає Массімо Тартальї, який кинув в прем"єра сувенірну фігурку собору, глава уряду Італії повідомив під час телефонної розмови з штаб-квартирою очолюваної ним партії "Народ свободи". За словами Берлусконі, він "по-людськи" прощає Тартальї та не тримає на нього зла.

Проте італійський прем"єр підкреслив, що Тарталья повинен бути покараний по всій суворості італійського законодавства. Це необхідно для того, щоб виключити ймовірність повторення подібних подій і не допустити, щоб у італійців склалася думка, що напасти на вищу посадову особу може будь-який охочий, відзначає Берлусконі.

Разом з тим в телефонній розмові Берлусконі відмітив, що йому дивом вдалося уникнути серйозніших наслідків нападу Тартальї. Варто було кинутому міланцем предмету потрапити трохи вище, і прем"єр, за його словами, міг би загинути або як мінімум позбутися ока.

Нагадаємо, Тарталья напав на Берлусконі увечері в неділю, 13 грудня, після виступу прем"єра на Соборній площі в центрі Мілану. Коли Берлусконі просувався крізь натовп до автомобіля, що чекав на нього, зловмисник кинув в прем"єра важку фігурку собору, внаслідок чого у 73-річного політика виявився зламаний ніс, розбитий рот і пошкоджено декілька зубів. Постраждалий - Сільвіо Берлусконі - провів в лікарні декілька днів і був виписаний тільки 17 грудня.

Відразу ж після події Массімо Тарталья, який виявився психічно хворою людиною, був затриманий. В даний момент він знаходиться під вартою; у випадку, якщо його провина буде доведена, йому загрожує до п"яти років позбавлення волі. Наступного дня після нападу Тарталья написав Берлусконі листа з вибаченнями, проте про реакцію прем"єра на це послання поки не повідомлялося, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі не тримає зла за вибиті зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути