понеділок, 30 липня 2007 13:25

Березовського звинуватили у розкраданні 13 мільйонів доларів у "СБС-Агро"

Генпрокуратура Росії завела 11 числом кримінальну справу відносно підприємця Бориса Березовського. Російські слідчі органи вимагають заочно арештувати його у справі про розкрадання грошей в "СБС-Агро".

У Басманний районний суд надійшли матеріали справи про обрання покарання  для підприємця, якого звинувачують у розкраданні 13 мільйонів доларів. Слухання призначені на 7 серпня.

За словами адвоката Березовського Андрія Боровкова, підприємця звинувачують у тому, що у 1997 році він організував злочинну групу для отримання кредитних коштів "СБС-Агро" на купівлю нерухомості на Середземноморському узбережжі Франції.

Кредит отримувала комерційна організація і, за словами адвоката, "через кілька транзакцій гроші надходили  в компанії, ніби підконтрольні Березовському". "Жодна з фірм не має відношення до Березовського. Він, за версією слідства, нібито, негласний натхненник", - пояснив захисник.

Інший адвокат підприємця Семен Арія заявив, що у 1997 році Березовський зняв дачу у Франції, проте згодом її було продано британській фірмі, а сам Березовський не мав ніякого відношення до цієї операції.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу 29 червня 2007 року. Вона була виділена з матеріалів іншої справи, які розслідувала прокуратура Центрального федерального округу. "Ще у 2000 році було порушену кримінальну справу про розкрадання грошових коштів вкладників відносно керівництва СБС-Агро", - відзначив Андрій Боровков. Березовського звинувачують за статтею 159 КК РФ (шахрайство) і 174 (легалізація грошових коштів, отриманих злочинним шляхом). По кожній з них йому загрожує до десяти років позбавлення волі, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Березовського звинуватили у розкраданні 13 мільйонів доларів у "СБС-Агро" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути