Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2012 12:39

Березовський дає 50 мільйонів "за голову" Путіна

Березовський дає 50 мільйонів "за голову" Путіна
Борис Березовський. Фото: segodnya.ua

У понеділок Борис Березовський виступив в своєму блозі із закликом "заарештувати" Володимира Путіна, повідомляє Рідус. Він оголосив, що виділить "50 мільйонів рублів (майже 14 млн. гривень) за затримання і взяття під варту особливо небезпечного злочинця". Ця сума еквівалентна тій, яку лівійські повстанці призначили за арешт Каддафі.

Березовський заперечив право Путіна обиратися на третій термін і зробив висновок, що "7 травня Путін планує скоїти злочин, описаний у статті 278 КК РФ - насильницьке захоплення влади". Пославшись на Загальну декларацію прав людини, Березовський закликав громадян Росії, які збираються брати участь в акціях протесту 6-7 травня, до повстання проти чинної влади.

"Після того, як вичерпані всі мирні способи зупинити злочин, громадяни Росії можуть скористатися своїм законним правом, гарантованим Загальною декларацією прав людини ООН і" вдатися, як до останнього засобу, до повстання проти тиранії і гноблення", - написав він.

"Звертаю увагу, що спроби силою не допустити кортеж Путіна в Кремль 7 травня і заарештувати його не підпадають під статтю 279 КК РФ (Озброєний заколот), оскільки це - дії по відновленню конституційного порядку", - вважає Березовський.

Раніше Борис Березовський в своєму блозі запропонував скасувати парламент, передати його функції всім громадянам і встановити в країні конституційну монархію.

Зараз ви читаєте новину «Березовський дає 50 мільйонів "за голову" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути