четвер, 18 березня 2010 11:11

Бенкендорф і Арфуш очолили НТКУ

Бенкендорф і Арфуш очолили НТКУ

Кабінет міністрів призначив президентом Національної телекомпанії Єгора Бенкендорфа, а його заступником - Валіда Арфуша.

Підвищення інтересу аудиторії до каналу стане першочерговим завданням нового керівництва НТКУ. Згідно з даними Першого національного, зараз з рейтингом 0,35% і часткою 4,85% (аудиторія 18 +) він перебуває на десятому місці серед українських телеканалів

"Головне завдання зараз - це Євробачення. Ми повинні на належному рівні провести конкурс і визначити, хто ж все-таки поїде від України до Осло", - розповів Арфуш.

Проведення нового відбірного конкурсу було оголошено після відкритого звернення діячів шоу-бізнесу до президента, обурених тим, що кандидатура Василя Лазаровича була призначена в закритому режимі без будь-якого конкурсу колишнім керівництвом НТКУ.

Сьогодні з 10:00 до 18:00 буде проходити перший етап відбірного туру для участі в конкурсі Євробачення. Як пояснив Арфуш, організаторам туру довелося звернутися по допомогу до Нового каналу і студії Савік Шустер, оскільки на телеканалі відсутні фінанси для проведення туру. Під час першого етапу журі відбере 20 фіналістів - їхні імена озвучать у п"ятницю о 23:00 в ефірі програми Шустер Live.

Після цього почнеться sms-голосування. У суботу відбудеться гала-концерт. Після нього буде оголошено переможця.

"Формат визначення переможця ще уточнюється. Але точно можна сказати, що будуть враховуватися як думка журі, так і результати sms-голосування", - відзначив Арфуш.

У журі увійдуть міністр культури Михайло Кулиняк, Єгор Бенкендорф, Валід Арфуш, генпродюсер OTV Володимир Орлов, продюсер Ігор Ліхута, представники MTV і Нового каналу. Попередньо відомо також, що у відбірному турі візьмуть участь Андрій Кравчук, Віталій Козловський, Борис Апрель, Наталія Волкова та Наталія Валевська. Лазарович також погодився взяти участь у новому відбірному турі.

Єгор Бенкендорф до останнього часу був виконавчим продюсером телеканалу "Інтер". Закінчив Університет культури і мистецтв. Свою роботу на "Інтері" починав з посади адміністратора. Він є сином відомого українського кінорежисера Андрія Бенкендорфа.

Валід Арфуш - уродженець Лівану, видавець журналу ПапараZZи, який не так давно прийняв православ"я і українське громадянство.

Раніше у НУ-НСі заявляли, що Арфуш не може бути віце-президентом НТКУ через незнання української мови. Зокрема, нардеп Ірина Геращенко сказала, що йому потрібно скласти іспити українською. За її словами, Арфуш міг би бути лише консультантом Бенкендорфа.

Колишній президент НТКУ Василь Ілащук 15 березня подав заяву про відставку.

Коммерсант-Украина, Сегодня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бенкендорф і Арфуш очолили НТКУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути