пʼятниця, 30 липня 2021 17:56

Бельгія передасть Україні корабель

Бельгія передасть Україні корабель
Україна отримає корабель для дослідження моря. Фото: mepr.gov.ua

Бельгія може безкоштовно передати Україні дослідницьке судно "Бельгіка".

Двосторонній меморандум про взаєморозуміння у сфері охорони та відновлення вод і раціонального використання водних ресурсів підписали Бельгійський федеральний офіс з наукової політики, Бельгійський королівський інститут природних наук і Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України.

"Охорона морських екосистем включена в екологічний блок Угоди про асоціацію Україна-ЄС, згідно з яким наша держава повинна здійснювати регулярний морський моніторинг за європейськими стандартами. Україна впроваджує положення Рамкової Директиви ЄС про морську стратегію для поетапного досягнення доброго екологічного стану морського середовища", - сказав міністр захисту навколишнього середовища України Роман Абрамовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували кількість пластику на дні океанів: цифри шокують

За допомогою судна займатимуться незалежним моніторингом рибних запасів, фундаментальними науковими дослідженнями у відкритому морі, геологічною розвідкою морського дна та іншим.

"Бельгіка" прибуде в Україну до осені. Корабель збудували 1984 року. Перебуває в складі морського компонента королівських збройних сил Бельгії.

До розробки цифрової платформи GPML приєднається Державна екологічна інспекція. Вона дозволить відслідковувати засмічення моря, а ініціатором виступила Програма ООН, написав голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Зараз ви читаєте новину «Бельгія передасть Україні корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути