середа, 10 лютого 2010 08:50

Батьки-гаїтяни добровільно віддали дітей американцям

Батьки-гаїтяни добровільно віддали дітей американцям

Батьки декількох гаїтянських дітей, яких американські місіонери намагалися вивезти з країни в кінці січня, зізналися на суді, що віддали їх добровільно.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву, яку зробив адвокат обвинувачених Авіол Флоран. За його словами, свідчення батьків говорять про те, що громадяни США не порушували закон. Адвокат упевнений, що суддя вирішить закрити цю справу.

Деякі батьки раніше зізнавалися журналістам в тому, що віддали своїх дітей добровільно. За їхніми словами, місіонери пообіцяли, що діти зможуть отримає гарну освіту. Крім того, родичам дозволили їх відвідувати в майбутньому.

Слухання у цій справі, на якій були присутні батьки декількох дітей, відбулося у вівторок, 9 лютого. Суддя вже допитав майже всіх американців. Лідер групи, Лора Сілсбі на судовому засіданні у вівторок не була присутня.

Десять американців (п"ять чоловіків і п"ять жінок) були затримані 29 січня 2010 при спробі перетнути кордон Гаїті та Домініканської республіки разом з 33 дітьми. Повідомлялося, що у них не було при собі ні дозволу батьків на вивіз неповнолітніх, ні документів, що підтверджують їх усиновлення.

На початку лютого громадянам США, які є членами баптистської благодійної організації зі штату Айдахо, були пред"явлені звинувачення у викраданні і створення злочинного співтовариства. Самі американці заявили, що везли неповнолітніх до притулку в Домініканській республіці. За їхніми словами, вони керувалися благими намірами, намагаючись врятувати дітей із зруйнованої в результаті землетрусу країни.

Потужний землетрус стався на Гаїті 12 січня 2010. В результаті цієї катастрофи практично повністю була зруйнована столиця держави, місто Порт-о-Пренс. За останніми даними, число жертв землетрусу вже досягло 230 тисяч чоловік.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Батьки-гаїтяни добровільно віддали дітей американцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути