Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 16:08

Барака Обаму звинуватили в сексизмі через губну помаду

Кандидата в президенти США від Демократичної партії Барака Обаму докорили в прояві сексизму, пише 10 вересня The Daily Mail. Причиною послужили слова, проголошені політиком у вівторок, під час виступу перед виборцями.

"Якщо нафарбувати свиню губною помадою, вона залишиться свинею", - заявив Обама. Вираження "свиня в помаді" є поширеною ідіомою, за допомогою якої кандидат хотів дати зрозуміти, що Джон Маккейн і його напарник Сара Пейлін не повинні позиціювати себе як "кандидати змін", оскільки мають намір продовжити політику Джорджа Буша-молодшого.

Фраза Обами була зустрінута оплесками його прибічників, які угледіли в словах кандидата натяк на претендентку на пост віце-президента від республіканців Сару Пейлін. У виступі на з"їзді Республіканської партії Пейлін запитала в аудиторії: "Знаєте, в чому різниця між "хокейною мамусею" і пітбулем? Губна помада". Ці слова стали одним з найчастіше цитованих фрагментів її промови.  Штаб Маккейна вже засудив коментар Обами про губну помаду, а також його наступну репліку, в якій демократ порівняв старі політичні принципи з рибою, що протухнула.

Джон Маккейн кілька місяців тому також використовував вираз "свиня в губній помаді", щоб охарактеризувати передвиборну програму Хіларі Клінтон.
Зараз ви читаєте новину «Барака Обаму звинуватили в сексизмі через губну помаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути