четвер, 16 липня 2009 12:33

Банк "Надра" можуть повністю ліквідувати

Банк "Надра" можуть повністю ліквідувати

Національний банк і Міністерство фінансів зажадали від клубу кредиторів банку "Надра" улагодити питання з реструктуризацією зовнішньої заборгованості банку до 1 серпня. Інакше регулятори розпочнуть ліквідацію банку.

Зокрема, як стало відомо "Экономическим известиям", 15 липня вранці в Нацбанк були запрошені члени клубу кредиторів банку "Надра", в який входять представники Commerzbank, Rabobank, Stanard Bank, NLB, OTP, Cargill, VTB, BNP, Paribas. Учасники зустрічі розповіли, що спілкуватися їм довелося з першим заступником глави НБУ Анатолієм Шаповаловим.

"В ході зустрічі представники Нацбанку повідомили нам, що реструктуризація зовнішніх зобов"язань банку "Надра" має бути схвалена до 1 серпня, інакше врятувати банк буде дуже складно. Таким чином, НБУ і Мінфін намагаються перекласти відповідальність за ситуацію з банком на іноземних кредиторів", - розповів один із присутніх на зустрічі банкірів.

Термін дії мораторію на задоволення вимог кредиторів банку "Надра" закінчується 10 серпня.

За словами керівника дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ Василя Пасічника продовжити ці терміни не можна. Тому якщо до завершення терміну дії мораторію Мінфін не прийме рішення про рекапіталізацію банку, то останній може бути проданий, розформований, приєднаний до здорового банку або ліквідований.

За матеріалом: Політ Інформ

Зараз ви читаєте новину «Банк "Надра" можуть повністю ліквідувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути