субота, 11 листопада 2017 12:15

"Бандитам усе одно, скількох вони вб'ють" - Князєв про розслідування резонансних злочинів

"Бандитам усе одно, скількох вони вб'ють" - Князєв про розслідування резонансних злочинів
Сергій Князєв керує поліцією 10 місяців / фото: Громадське

За 10 місяців поточного року вчинено 39 убивств — знаряддям злочину була граната. Ще було 8 випадків застосування протитанкових гранатометів у мирних областях України.

Про роботу поліції розповів голова Національної поліції Сергій Князєв в інтерв'ю "Громадському".

Про зброю в руках бандитів

"Ми відкрили арсенали зброї. Те саме зробили й наші вороги. Зброя потрапляє в мирні області. Ми зібрали керівників Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей — і не лише голів обласної поліції, а й заступників керівників з превенції, кримінальної поліції, патрульної, навіть внутрішню безпеку покликали. І зробили такий фільтр, щоб зброя не переміщалася з прифронтової території в інші регіони. Це звичайна ситуація, на жаль, у кожній країні, де була війна. З початку року ми маємо більш ніж 8 тисяч таких правопорушень виявлених і зареєстрованих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін уже покинув Донбас" - Безсмертний

Про охорону Окуєвої та Мосійчука

"Охорона — це ж не лише фізична складова. При її наявності потерпілих було би більше. Коли розстрілюється автомобіль, злочинцям узагалі все одно, скількох вони вб'ють. Вони стріляли саме в той автомобіль, в який збирались стріляти. І ці інсинуації про наявність чи відсутність фізичної охорони — гелікоптерів чи квадрокоптерів — нісенітниця".

Про розслідування вбивства Шеремета

"Засекретили, щоб це не було темою обговорення: що слідчі зробили, а що не зробили. Тому що це не несе суспільству позитивної інформації, це насамперед шкодить розслідуванню. Особи, які вчинили ці злочини, не затримано".

Про стрільбу в Княжичах

"Керівник, що відповідає за проведення конкретної спецоперації. До речі, після подій у селищі Княжичі, які призвели до смерті п'яти працівників поліції, Національна поліція дуже прискореними темпами реалізовує зміни в наших номенклатурних документах щодо визначення фаз проведення спеціальних операцій, і хто в якій фазі відповідатиме. Що робили працівники кримінальної поліції? Вони мали затримати злодія. Але коли проходить фаза від затримки до вогневого опору, тут уже треба ставити питання, наскільки фаховий той працівник спецоперації, який був у вогневому контакті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав імена підозрюваних у перестрілці в Княжичах

З початку 2017 року правоохоронці розкрили 88% умисних вбивств та 92% випадків зґвалтування з числа зареєстрованих. Gazeta.ua нагадує про найгучніші справи.

Зараз ви читаєте новину «"Бандитам усе одно, скількох вони вб'ють" - Князєв про розслідування резонансних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути