пʼятниця, 20 жовтня 2017 11:24

"Путін уже покинув Донбас" - Безсмертний

Автор: censor.net
  Роман Безсмертний, колишній представник України на переговорах у Мінську
Роман Безсмертний, колишній представник України на переговорах у Мінську

Для закінчення війни на Донбасі необхідна воля українського президента.

Про це завив колишній представник України на переговорах у Мінську Роман Безсмертний у програмі "Бацман" на каналі 112.

"Путін уже покинув Донбас. Для нього питання збереження обличчя дуже важливе. Але ключова точка - Крим. Нашими союзниками в цій ситуації є люди, які живуть там. Підкреслюю - не Кремль, не Путін, а люди. Давайте вибудовувати комунікацію з тими людьми, а не з Путіним або кимось іще. Тоді ми переможемо гідно, надовго і всерйоз", - заявив Роман Безсмертний.

Gazeta.ua вибрала ще 5 цитат Романа Безсмертного із цього інтерв'ю.

Про президентські вибори

Генпрокурор України Юрій Луценко буде балотуватися у президенти. Йому потрібно. Ситуація так складається, що він йде по висхідній. Значить, прогнозується або фіаско, або зліт.

Автор: ipress.ua
  Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та генпрокурор Юрій Луценко
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та генпрокурор Юрій Луценко

Про причини виходу із переговорної групи

Я чітко розумів, що потрібно в перспективі проштовхувати закон про реінтеграцію. Запропонував його. І почув від президента: "Я це навіть читати не буду". Ну а раз так, то якого біса я тут роблю?

Попередив, що відпрацьовую певний період і виходжу з процесу, тому що не бачу необхідності його імітувати. Група, яка зі мною працювала, запропонувала 11 документів. Але весь час натикалися на дивні ситуації. То документ підготовлений людиною, яку недолюблює президент, значить, його не можна подавати. Або він не хоче розглядати проект. Або - "я не хочу на це дивитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закони щодо АТО "створюють колізії, із яких виходу нема" - Безсмертний

Імітація процесу не має відношення до вирішення питання. Люди витрачають на це свій час і здоров'я. Я готовий служити державі, служити Україні, українському народу. Я належу до числа тих, хто знає, як вирішити проблему війни. Але я ніколи не погоджуся на те, щоб мене використовували.

Про роль Медведчука у Мінському процесі

Петро Олексійович вважає, що він юзає Медведчука (представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, проросійський політик і кум президента Росії Володимира Путіна. - gazeta.ua), а Медведчук вважає, що він юзає Петра Олексійовича. Ну, ось в такому стані вони існують. Можливо, не було іншого виходу, вимушена ситуація. Але з моєї точки зору, президент міг прийняти масу рішень, і кадрових в тому числі, тому справа тут за президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко перевершив Кучму і Януковича

Про Лаврова

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров - глибоко нещасна людина, яка переживає дуже серйозну сімейну трагедію, пов'язану з дітьми. Через яку він буде служити так, як зараз. Тому й буде говорити, як, пам'ятаєте, в "Собачому серці"? Стук в двері - відкривають, старенька стоїть: "А собачку, яка говорить, покажете?"

Автор: glavcom.ua
  Роман Безсмертний на президентських виборах 2004-го керував центральним штабом кандидата Віктора Ющенка
Роман Безсмертний на президентських виборах 2004-го керував центральним штабом кандидата Віктора Ющенка

Про керівників держави

Найкращий президент України той, хто був довше за всіх. Це - статистична відповідь. Але рівня життя, який був при Вікторові Ющенку, ми не досягнемо за нашого життя. Це вже очевидно. Все-таки гальма існували, так себе вести не дозволяли. При президентові Ющенку зайшло $36 млрд, а при президенті Януковичу ці ж $36 млрд вивели. Навіть $38 млрд.

Верховна Рада 6 жовтня підтримала в першому читанні законопроект президента Петра Порошенка про реінтеграцію Донбасу, у якому Росія визнається державою-агресором. Перед голосуванням між депутатами сталася бійка.

Зараз ви читаєте новину «"Путін уже покинув Донбас" - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути