понеділок, 03 липня 2023 16:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Бахмутський напрямок знову став ареною активних бойових дій – генерал Сирський

Бахмутський напрямок знову став ареною активних бойових дій – генерал Сирський
Обстановку на Бахмутському напрямку генерал Сирський назвав гарячою. Фото: АрміяInform

На Бахмутському напрямку тривають активні бойові дії і зберігається загроза наступу в бік міста Часів Яр.

Бахмутський напрямок знову став ареною активних бойових дій. Про це сказав командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, повідомила "Українська правда".

"Зараз там (Бахмутський напрямок. – Gazeta.ua) доволі гаряче. Обидві сторони намагаються перехопити ініціативу, щоб переломити ситуацію на свою користь. Ворог відчайдушно чіпляється за позиції та опорні пункти, які свого часу були зайняті "вагнерівцями", – розповів генерал.

"Події розгортаються та змінюється дуже динамічно, деякі позиції за добу переходять двічі "із рук в руки", – сказав Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бійці з Javelin "приземлили" російський вертоліт

Генерал повідомив, що виїхав в район бойових дій для детального вивчення обстановки.

"Виконання поставлених бойових завдань і підвищення результативності наступальних дій. Ця робота не робиться в тиші кабінетів, а потребує безпосереднього спілкування з усіма категоріями військовослужбовців", – сказав Сирський.

У Бахмуті росіяни активно використовують міномети, великокаліберні кулемети, протитанкові ракети, снайперів, розповів генерал.

Ворог веде вогонь по українських позиціях, "намагаючись уразити все, що рухається", а з високоповерхівок здійснює керування вогнем артилерії.

У першу чергу, росіяни цілять у бойову техніку, сказав Сирський.

Також ворог намагається перекидати підрозділи на найбільш загрозливі напрямки для проведення контратак, намагаючись дестабілізувати ситуацію, завдати Україні втрати і зірвати логістику Сил оборони.

Зберігається загроза наступальних дій противника зі сторони Бахмута у бік Часового Яру.

"Ворог активно реагує на всі наші дії та активно створює глибоку ешелоновану оборону, яка складається на деяких напрямках з трьох позицій. Окупаційні війська роблять все, щоб ми загрузли в його обороні – натомість їм це не вдається, оскільки наші дії активні і маневрені", – сказав генерал.

"Наші оборонці продовжують рух на південному фланзі Бахмута, маючи частковий успіх, та ведуть жорсткі бої на північному фланзі", – розповів Сирський.

У самому Бахмуті наші війська вражають ворожі позиції вогнем всіх засобів і позбавляють росіян можливості переміщатись у межах міста, сказав командувач.

Раніше полковник Сергій Череватий повідомив, що на Бахмутському напрямку перебуває угруповання російських окупантів – до 50 тис. осіб, понад 300 танків і 330 артилерійських систем.

За минулий тиждень на сході та півдні України Сили оборони звільнили від окупантів понад 37 кв. км території. Українські війська ведуть як наступальні, так і оборонні бої.

Зараз ви читаєте новину «Бахмутський напрямок знову став ареною активних бойових дій – генерал Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути