понеділок, 03 липня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки українських територій звільнено за тиждень: у Міноборони розповіли деталі боїв

Скільки українських територій звільнено за тиждень: у Міноборони розповіли деталі боїв
Українські війська продовжують звільняти свою землю від російських загарбників. Фото: t.me/landforcesofukraine

За минулий тиждень на сході та півдні України ЗСУ звільнили від російських окупантів понад 37 квадратних кілометрів території.

Нині українські війська ведуть як наступальні, так і оборонні бої. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, ЗСУ просуваються на Бахмутському напрямку, а ворог і надалі намагається наступати на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає на фронт сучасні танки "Прорив"

"Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої. За минулий тиждень в результаті покращення оперативного положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кв.км", ‒ зазначила Маляр.

На східних ділянках фронту кількість ворожих обстрілів за тиждень збільшилась майже удвічі. Якщо позаминулого тижня було 6457 обстрілів, то минулого ‒ 11 753.

"На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. А саме: вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне, Новоданилівка, Роботине, Новосілка, Старомайорське, мали успіх", ‒ зазначила Маляр.

За її словами, протягом минулого тижня збільшено звільнені території на 28,4 кв.км. А загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км2.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої, повідомив уранці 3 липня Генеральний штаб Збройних сил України. Протягом доби на фронті відбулося 39 бойових зіткнень.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 3 липня становлять уже понад 230 260 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 600 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українських територій звільнено за тиждень: у Міноборони розповіли деталі боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути