середа, 22 березня 2017 14:17

Багатодітна мати благає про допомогу – у найменшої дочки рак крові

Автор: фото надане Валентиною Терпак
  3-річній Майї Терпак потрібна допомога на лікування раку крові
3-річній Майї Терпак потрібна допомога на лікування раку крові

У 3-річної Майї Терпак із села Морквина Компаніївського району на Кіровоградщині діагностували гострий лімфобластний лейкоз - рак крові. Дитина вже вісім місяців перебуває в дитячому відділені Черкаського онкодиспансеру. На лікування дівчинці потрібні чималі гроші, яких у багатодітної матері немає. Жінка одна виховує п'ятьох дітей.

"Ми в Черкасах гостювали в родичів. У Майї підвищилася температура, її нічим не можна було збити. Почали боліти руки і ноги, понабрякали. Я носила дитину на руках. Думала, може десь вдарилася, згодом мине. Через два тижні нас госпіталізували до дитячої лікарні. В Майї діагностували рак крові. Я була шокована, не знала, де взяти гроші. Майя в мене найменшенька. Маю ще чотирьох старших діток. Виховую їх одна. З чоловіком розлучилася, бо пив.

На лікування дитини не було грошей. Я змушена була продати нашу хату. За неї дали лише 10 тисяч гривень. За холодильник, який купляла за 15 тисяч, заплатили втроє менше. Мікрохвильовку віддала за тисячу. Майже всі гроші пішли в перший період, допомагали небайдужі люди. Зараз витрачаю ті, що платять на дітей. Ми вже пройшли майже всі курси хіміотерапії. Але в дитини погані аналізи. Треба ще пройти курс хіміотерапії. Грошей катастрофічно не вистачає. Мені теж терміново треба робити операцію, бо в нирках великий камінь. Але я зараз думаю про дитину. Хоча би їй було за що лікуватися. Тому змушена знову звертатися до небайдужих людей. Допоможіть моїй донечці, молитимусь за кожного", - говорить Gazeta.ua мати Валентина Терпак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлана Благодушко п'ять років бореться із меланомою

Повний курс лікування Майї триватиме щонайменше два роки. Перший - на стаціонарі, другий - у домашніх умовах під наглядом лікаря. Дитина прийматиме антибіотики та протигрибкові препарати.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку - 4149 4378 6521 0940 (Терпак Валентина Мартинівна)

Телефон Валентини Терпак: 067 590 47 51.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітна мати благає про допомогу – у найменшої дочки рак крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути