Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2007 20:55

Багачі літатимуть на надзвукових літаках

Авіатранспортна компанія ExecuJet Aviation Group розраховує продати в Росії 20-30 новітніх надзвукових авіалайнерів Aerion Supersonic Business Jet.

Ціна кожного авіалайнера, який як сподіваються продавці, стане "робочою конячкою" для "вибраних російських VIP-клієнтів" - біля $80млн.

Схожа більше на винищувач, ніж на пасажирський літак, машина розрахована на 12 посадочних місць і зможе здійснювати перельоти дальністю до 8.100 кілометрів.

Футуристичного вигляду літак завдовжки 45 метрів, створений американською Aerion Corporation, може розвивати швидкість до 1,15 Маху в районах, де не допускається виникнення ударної хвилі, і до 1,6 Маху, тобто в 1,6 рази швидше за швидкість звуку, в інших районах. Тим самим пасажири надзвукового лайнера виграють до 40% часу польоту, в порівнянні з класичними моделями.

Як відзначає Reuters, першим замовником літака, представленого на авіашоу в Дубає в листопаді 2007 року, став єдинокровний брат лідера міжнародної організації ісламізму "Аль-Каіда" Усами бін Ладена саудівський бізнесмен Тарік бін Ладен, повідомляє MIGnews.com.

Зараз ви читаєте новину «Багачі літатимуть на надзвукових літаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути