неділя, 17 квітня 2011 17:45

Азаров хоче зробити з Києва другий Шанхай

Азаров хоче зробити з Києва другий Шанхай

Прем'єр-міністр України Микола Азаров знайшов вкрай корисним досвід китайського мегаполісу Шанхаю у вирішенні багатьох проблем міського управління стосовно до вітчизняних міст, зокрема, до Києва.

Про це він заявив після зустрічі з мером Шанхаю Хань Чженом.

"Дуже цікавою була зустріч з керівником Шанхаю, найбільшого міста в Китаї, центру інноваційного його розвитку. Проблеми 22-мільйонного мегаполісу абсолютно очевидні, і той досвід, яким поділився мер, містить багато корисного з точки зору використання його і у нас", - сказав Азаров, якого цитує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Зокрема, прем'єр звернув увагу на "велику і серйозну програму з вирішення житлової проблеми", дізнався про умови участі міста і держави в будівництві бюджетного житла, кредитування певних категорій громадян.

"І якщо вона може бути вирішена для такого великого мегаполісу, вона може бути вирішена і для наших великих міст", - зазначив Азаров.

У повідомленні також зазначено, що голову уряду дуже зацікавив досвід Шанхая по замкнутому очищенню стічних вод.

"Я детально цікавився, оскільки ця проблема дуже серйозна для Києва, вона стримує розвиток міста, забруднює нашу річку Дніпро", - сказав він.

У Шанхаї діє замкнута система очищення стічних вод, причому, обсяг переробки складає близько 8 млн кубів на добу, вона дозволяє практично всі стоки відновлювати в оборот, нічого не скидати, нічого не забруднювати. Така система за своїми фінансовими, вартісними параметрами, дозволяє реалізувати її в Києві.

"У мене така ідея з'явилася; ми її всебічно продумаємо і, я думаю, ми її реалізуємо", - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, що з шанхайського досвіду вирішення транспортних проблем можна застосувати в Україні, Микола Азаров навів як приклад розгалужену систему естакад, які оперізують весь мегаполіс.

"Через весь Шанхай йдуть естакади. Вони обладнані шумозахисними смугами, з'їздами. Звичайно, це дороге задоволення, але разом з тим, вони вирішують проблему заторів. Ми могли б використовувати їх у Києві", - зауважив Азаров.

Дізнався прем'єр і про плани розвитку метрополітену в Шанхаї, де вже зараз функціонують близько 450 км метро, а в планах керівництва - будувати в рік ще по 50 км ліній.

"Такі грандіозні плани дозволяють думати про те, що протягом невеликої кількості років можна вирішити транспортну проблему. Ми теж активізували будівництво метро в Києві (у минулому році здали 3 станції, в цьому здамо ще одну), реанімували будівництво метро в Дніпропетровську і, враховуючи наші можливості, насамперед фінансові, будемо й далі реалізовувати програму будівництва розв'язок, боротьби з заторами", - запевнив він.

Азаров також звернув увагу на те, що в Шанхаї досить багато дешевих паркінгів, розташованих у ключових місцях, які "будуються за абсолютно дешевою, економічною схемі".

"Це теж тема для нас, яку ми будемо вирішувати і розвивати в місті Києві", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче зробити з Києва другий Шанхай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути