четвер, 16 березня 2017 12:42

Автокефалію УПЦ можуть визнати на Великдень - історик

Автокефалію УПЦ можуть визнати на Великдень - історик
Автокефалію УПЦ офіційно можуть визнати на Великдень. ФОТО: Студентський портал

Константинопольський патріархат міг би фактично визнати автокефалію Української Православної церкви Київського патріархату під час Великодньої служби. Про це розповів історик церкви Арсен Зінченко.

Константинопольський патріархат почав розгляд заяви про автокефалію УПЦ. Для визнання можуть укласти церковно-юридичний акт проголошення Київського патріархату як православної церкви серед інших, пише "Обозреватель".

"Київський патріархат де-факто є автокефальною церквою. Як показує історія православних церков, такі речі затверджує спільна молитва і загальне церковне єднання", - сказав Зінченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали муки Христа з "кров'ю" і "катуваннями"

"Є ще й молитовно-духовний момент, який засвідчував би фактичне визнання. Для цього варто, аби в Україну приїхав представник Вселенського патріарха, а може й він сам. Разом з ієрархією УПЦ Київського патріархату моляться і приймають причастя. Це спільна молитва при чаші. А документ автоматично вийшов би після цього. Добре, якби це зробили на Великдень, в день такого урочистого свята, коли Євангеліє оголошують різними мовами, зокрема українською та грецькою. Щоб на молитві представили провідних ієрархів Константинопольського патріархату".

Священний синод Константинопольського патріархату ще в липні торік приступив до розгляду заяви Верховної Ради України про надання Українській православній церкві автокефального статусу.

Зараз ви читаєте новину «Автокефалію УПЦ можуть визнати на Великдень - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути