Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 14:09

Австрійському ґвалтівнику Фріцлю "світить" довічне ув"язнення

Австрійському маніяку Йозефу Фріцлю, який протягом 24 років утримував власну дочку в підвалі в якості секс-рабині, загрожує довічне ув"язнення. Оскільки він зізнався в тому, що спалив в опалювальному казані тіло брата-близнюка Штефана, йому також буде висунуто звинувачення у вбивстві.

Днями Фріцля вперше оглянули психіатри - медикам належить відповісти на головне питання: чи може Фріцл постати перед судом, як адекватна людина, або ж він буде визнаний неосудним.

Мати жертви інцесту Розмарі Фріцль була ще раз допитана слідчими. Вона стверджує, що нічого не знала про подвійне життя свого чоловіка. Як повідомила австрійська поліція, при повторному допиті з"ясовувалися тільки рутинні питання, пише InoPressa.

Після свого звільнення з підвального ув"язнення в Амштеттені дочка маніяка, 42-річна Елізабет Фріцль хоче тільки одного - нормального життя для себе і своїх 6 дітей. Інші її побажання такі ж скромні. Вона знову хоче побачити сонце й дощ. І більше ніколи не бачити батька, який мучив її впродовж 24 років.

"Я більше ніколи не хочу бачити його обличчя". Це були перші слова Елізабет Фріцль після її звільнення з підвального ув"язнення в будинку батьків в Амштеттені. Вони стосуються її мучителя і батька Йозефа Фріцля.

Громадськості ці слова сталі відомі від молодшої сестри Елізабет Габріеле Х. (36 років), яка вперше розповіла про зустріч з Елізабет. Як повідомляє британська бульварна газета Sunday Mirror, Габріеле заявила про те, що вона розридалася, коли вперше за останніх 24 роки знову побачила Елізабет.

"Ніхто з нас не може повірити в те, що Елізабет залишилася нормальною після всього того, що їй довелося пережити. Вона здорова, багато говорить і чудово тримається. З кожним днем вона стає трохи сильнішою", - розповіла жінка. Як і решті членів родини, Габріеле була потрібна психологічна допомога після того, як стало відомо про жахливі злочини її батька. "Я просто не можу описати, що відбулося з нашою родиною. Це просто неможливо собі уявити".

Крім того, Габріеле розповіла про деталі зустрічі між матір"ю, Розмарі Фріцль, і Елізабет. За її словами, зустріч матері і доньки була дуже гармонійною. Її сестра Елізабет відразу зі сльозами кинулася в обійми їх матері. "Не можу повірити, що я вільна! Це правда ти?" - вигукнула, за словами Габріеле, її старша сестра.

Як повідомляє адвокат Елізабет Крістоф Хербст, найбільше її бажання - більше часу проводити з дітьми. Він розповів про це в бесіді з Sunday Mirror. В стані її старшої дочки Керстін нічого не змінилося - вона до цих пір перебуває в штучній комі. Але інші колишні в"язні хочуть нарешті відчути на своїй шкірі промені сонця і краплі дощу. Але очевидно, до цього моменту має ще пройти певний час. Експерти попереджають про можливі наслідки передчасного контакту із денним світлом.

Наразі Елізабет і шестеро її дітей знаходяться в затемнених приміщеннях на території клініки недалеко від Амштеттена. За деякими даними, вони дивляться диснеєвські мультфільми і багато розмовляють. Елізабет і її молодший син Фелікс носять сонцезахисні окуляри.

Зараз важко трьом дітям Елізабет, які виросли у своїх бабусі з дідусем і вели нормальний спосіб життя. Вони повинні звикнути до життя в затемненому приміщенні. "І не дивлячись ні на що, там неймовірно часто лунає сміх, - говорить адвокат Хербст. - Вони весь час говорять один з одним. І часто сміються. Старші діти навіть навчили маленького Фелікса швидко бігати. У підвалі було дуже тісно, він не міг там побігати".

Хербст теж уражений станом Елізабет. "Всі ці історії про те, що у Елізабет Фріцль немає зубів або що вона не може говорити, вигадка. Якби вам довелося зустрітися з нею, ви б ні за що не здогадалися, скільки всього їй довелося пережити. Вона справляє враження абсолютно нормальної людини. Просто неймовірно, як Елізабет через такий короткий час знову відчуває себе нормально на відкритому просторі. Вона справляє сильне враження".

Конкретних планів на майбутнє ця жінка, яка 24 роки провела в ув"язненні, поки не будує. "Ми всі працюємо над тим, щоб надати будь-яку можливу підтримку Елізабет". Як заявила в бесіді з британською газетою її сестра Габріеле, майбутнє поки немає ніякого значення, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Австрійському ґвалтівнику Фріцлю "світить" довічне ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути