Ексклюзиви
середа, 17 липня 2013 11:10

Архієпископа, звинуваченого у викраданні черниць УПЦ (МП), хочуть запроторити у тюрму

Архієпископа, звинуваченого у викраданні черниць УПЦ (МП), хочуть запроторити у тюрму
Фото: orthodoxy.org.ua

Бізнесмен Сергій Бут, якого підозрюють у викраденні ігумені Свято-Покровського монастиря і її помічниці, поміняв свідчення. Якщо раніше Бут взагалі не визнавав свою причетність до злочину, то тепер він говорить, що підбив його до викрадення давній знайомий - архієпископ Олександр Драбинко.

Як розповіла парафіянка церкви, яка дружить з Драбинко 17 років, Тетяна Щепанковська, сам архієпископ вже місяць як знаходиться під охороною чотирьох співробітників Управління держохорони. Йому тричі змінювали місце проживання, пишуть Вести.

"Відомо, що деякий час отець Олександр жив у готелі СБУ, а де зараз - невідомо. Його телефон відключений, а спілкуємося ми рідко з телефону одного з охоронців. Ми побоюємося, що незабаром його посадять або відправлять куди подалі. Ми хочемо церковного суду. Глава церковного суду - митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, і цю справу розбирати має саме він. Це церковна справа, адже учасники - ігуменя та архієпископ", - говорить Щепанковская.

Тим часом адвокат Сергія Бута Євген Грушовець сказав, що в справі його підзахисного немає ніяких новин.

"Все як було, так і залишилося. Свідчень він не міняв, з черницями я не зустрічався", - сказав він.

Про настоятельку Свято-Покровського монастиря відомо, що у неї проблеми з підшлунковою залозою. Їй часто ставлять крапельниці, найближчим часом вона збирається відвідати митрополита Володимира у Феофанії.

"Матінка не виходить на вулицю, на службу намагається ходити. Слідчий приїжджає в монастир, Драбинко до неї не приїжджав. За справою стежить прокуратура", - сказала родичка ігумені Каллісфенії.

Нагадаємо, у п'ятницю, 14 червня дві черниці зникли в Києві, коли вирушили в Києво-Печерську лавру. Через три дні, 17 червня, зниклі настоятелька Свято-Покровського монастиря Калісфенія (Тетяна Шамайло) та її помічниця Катерина самі повернулися в монастир. 18 червня за підозрою у викраденні черниць міліція затримала Сергія Бута, бізнесмена і брата екс-нардепа Юрія Бута. Комерсант нібито тримав викрадених черниць в підвалі через гроші за продаж елітних авто.

Зараз ви читаєте новину «Архієпископа, звинуваченого у викраданні черниць УПЦ (МП), хочуть запроторити у тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути