вівторок, 03 листопада 2015 12:05

Арешт російських спецназівців продовжили до 2 січня 2016 року

Арешт російських спецназівців продовжили до 2 січня 2016 року
В залі суду клітку з гратами замінили на скляну кабіну. Фото: Сергій Демчук

Арешт затриманих під Щастям російських офіцерів Генштабу Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва продовжили до січня. Розглядати справу по суті почнуть 10 листопада.

"Це була прогнозована ухвала. В принципі, вона нас влаштовує. Будемо доводити невинність своїх підзахисних під час розгляду справи по суті, - каже адвокат Александрова Юрій Грабовський.

Адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська вимагала домашнього арешту для росіян, "бо в Україні немає таборів для полонених". Прокурор заявив, що це неможливо, бо є загроза знищення доказів, які, можливо, не всі знайдені. Захисники також вимагали, щоб розгляд справи по суті був закритий для преси, бо "це порушення прав військовополонених". Прокурори заперечили, бо вважають росіян не полоненими, а звинуваченими у тероризмі. Тож суддя відхилив клопотання адвокатів.

Соколовська також подала позов до Вищого адміністративного суду про те, щоб офіцерів визнали полоненими.

Захисники також вимагають, щоб як їхніх свідків допитали сімох командирів підрозділів так званої "ЛНР", зокрема за допомогою відеоконференції. Двоє з них - громадяни Росії. Мають напівдипломатичний статус і тому можуть приїхати на суд.

Нагадаємо, 3 листопада в Голосіївському райсуді Києва почалося підготовче засідання з розгляду кримінального провадження стосовно російських офіцерів Генштабу Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Зараз ви читаєте новину «Арешт російських спецназівців продовжили до 2 січня 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути