Ексклюзиви
субота, 10 лютого 2024 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Арахамія сказав, на скільки Україні ще вистачить ресурсу у війні з РФ

Арахамія сказав, на скільки Україні ще вистачить ресурсу у війні з РФ
Україні вистачить ресурсу на два місяці в подальшій війні з Росією, заявив голова фрації "Слуга народу" Давид Арахамія. Фото: ТСН

Україні вистачить ресурсу на два місяці в подальшій війні з Росією, тому вона відчуває себе в безпеці.

Про це заявив глава фракції провладної в Україні партії "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія. В інтерв'ю східноєвропейському бюро Report він дав оптимістичний прогноз щодо допомоги Заходу та мобілізації, яка "лякає" українців.

Він визнав, що ситуація із зовнішнім фінансуванням досить складна, тому країна буде шукати можливості для нової мобілізації за рахунок внутрішніх джерел.

"Нещодавно Євросоюз прийняв програму в 50 млрд євро строком на 4 роки. Тобто у нас є певні фінансові кошти на прийдешні 4 роки. Минулого тижня я був у США і став свідком підтримки України. Однак всередині ще залишаються невирішеними питання, пов'язані з кордоном", - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближчими місяцями здатність України вести боротьбу зменшиться через снарядний голод - FT

Водночас нардеп упевнений, що в найближчі два місяці Вашингтон дасть голоси за надання пакету допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Поки в США не проголосували, Україна зможе витягнути війну на своєму ресурсі, сказав Арахамія.

"У нас вистачить ресурсів на два місяці, тому ми відчуваємо себе в безпеці. Що стосується фінансування нових хвиль мобілізації, то без демобілізації вона не відбудеться. На оснащення і навчання людей, що беруть участь в мобілізації, будуть потрібні додаткові витрати. У цьому питанні у нас також є союзники", - зазначив він.

Він повідомив, що під час підготовки до контрнаступу у нас було понад 200 тисяч навчених солдатів.

"Деякі з них пройшли навчання в Румунії, Франції, Італії, Іспанії та інших зарубіжних країнах. За наявними домовленостями, навчання проводилися за рахунок цих країн", - підкреслив Арахамія.

Сенат США проголосував за офіційний початок обговорення законопроєкту, який передбачає виділення близько $95 мільярдів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню.

Процес розгляду й ухвалення законопроєкту перейшов у наступну фазу, коли законодавці можуть пропонувати поправки та проводити дебати навколо них, пише видання The Hill.

Тепер Сенат чекає низка голосувань у вихідні, перш ніж перейти до остаточного ухвалення.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія сказав, на скільки Україні ще вистачить ресурсу у війні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути