Ексклюзиви
субота, 29 квітня 2023 09:19

Японія змінила міграційні правила для туристів

Японія змінила міграційні правила для туристів
Японія спершу планувала скасувати обмеження 8 травня, однак згодом переглянула цю дату задля сприяння туристичному сезону. Фото: pixabay.com

У Японії вирішили остаточно скасувати всі обмеження на перетин кордону, запроваджені у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Країна також відмовилася від вибіркових Covid-тестів, які робили мандрівники по прильоту у довільному порядку, пише "Сіньхуа" з посиланням на відповідну заяву уряду.

"Японія з суботи скасовує прикордонні заходи, пов'язані із Covid-19, для усіх мандрівників, які прибувають до країни. Країна очікує на зростання кількості відвідувачів під час вихідних так званого "Золотого тижня", – йдеться у повідомленні.

Досі туристи мали надавати довідки про щонайменше три щеплення проти коронавірусу або негативний результат тесту, зроблений протягом трьох попередніх діб. З 29 квітня ці вимоги перестали діяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи: у Китаї скасували маски проти Covid-19

Японія спершу планувала скасувати обмеження 8 травня, однак згодом переглянула цю дату задля сприяння туристичному сезону, пік якого припадає на найближчі вихідні.

Водночас в уряді попередили, що пом'якшення міграційних правил стосується лише здорових мандрівників. Туристам із симптомами по прильоту все одно доведеться пройти тест на Covid-19.

25 квітня уряд України продовжив карантин у країні на два місяці у зв'язку за пандемією Covid-19.

В Україні очікується спад захворюваності на Covid-19 весною і влітку. Зниження кількості випадків буде поступовим і триватиме майже до середини травня.

Зараз ви читаєте новину «Японія змінила міграційні правила для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути