Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 11:37

Японія перенесла військові навчання з Росією

Уряд Японії ухвалив в минулий понеділок рішення перенести спільні з Росією навчання ВМФ на пізніший термін з урахуванням думки представників США і у зв"язку з подіями на Кавказі, повідомило джерело в японському міністерстві оборони на умовах анонімності.

Передбачалося, що десяті за рахунком навчання з порятунку тих, хто терпить лихо на морі та пошуку зниклих без вісти з використанням військових судів та авіації повинні були пройти 9 вересня в районі Нагасакі - бази Сасебо, проте, за словами джерела, "не бажаючи, щоб в Сасебо зустрічалися американські військові судна і російський ракетний есмінець, місцем заходу в порт була визначена база Маїдзуру, а самі навчання перенесені в акваторію Японського моря". Потім прийшло розпорядження про їхнє відстрочення.

Джерело повідомило, що уряд його країни "слідував рішенню НАТО, що також відмінила сумісні навчання з Росією". Проте, вважає він, "Росії не слід робити з факту відстрочення далекоглядні висновки".

"Уряд Японії високо оцінює позицію Росії, що не вважає цілі створення системи протиповітряної оборони навколо Японії та розміщення засобів ПРО в Європі ідентичними", - сказав він, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Японія перенесла військові навчання з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути