понеділок, 14 січня 2008 09:21

Японці святкують День повноліття

У Японії ті, кому виповнилося 20 років, святкують у понеділок День повноліття, що є державним святом і вихідним днем.

За японським законодавством з цієї миті молоді люди мають право укладати банківські й торгові угоди, проводити операції з нерухомістю, а також купувати і вживати алкогольні напої та тютюнові вироби.

Цього дня їх запрошують до районних і муніципальних управлінь, де голови адміністрацій "повчають" їх, як поводитися в дорослому житті.

Ритуал повноліття проводився в Японії з часів середньовіччя, проте охоплював майже виключно хлопців, які ставали "справжніми" самураями. При цьому вік отримання повноправного статусу чоловіка не фіксувався, коливаючись від 14 до 16 років, так само як і час проведення церемонії. Єдиного вигляду святові було надано лише після Другої світової війни.

Проте ще 20-30 років тому воно викликало різке неприйняття серед молоді, в якої в ті часи були вельми популярні ліві ідеї, і все, що виходило від уряду, без винятку сприймалося як "реакційне". За спогадами сучасників, у ті пори молодих людей, що зважилися прийти на свято в муніципальні відділення, піддавали насмішкам і остракізму. В містах кількість учасників офіційних церемоній була украй незначною, проте в сільських районах традиції (і дисципліна) були міцніші.

Зараз, коли молодь та й більшість населення Японії достатньо аполітичні й вільні від будь-якої ідеології, це свято перетворилося для переважної більшості просто в додатковий вихідний день, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Японці святкують День повноліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути