вівторок, 14 грудня 2010 16:12

Янукович запалив свічку за загиблих чорнобильців (ФОТО)
9

Фото: Reuters

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Президент України Віктор Янукович у Києві взяв участь у заходах біля Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи.

Глава держави поклав квіти до пам'ятного знака "Воїнам Чорнобиля" та Меморіального кургану "Героям Чорнобиля".

У пам'ять про загиблих під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Янукович запалив поминальну свічку у храмі Входу Господнього в Єрусалим (Чорнобильська церква).

Президент також звернувся до співвітчизників з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

"14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. Цієї події, затамувавши подих, чекало усе людство. У ті тривожні дні в епіцентрі аварії ні на мить не припинялася боротьба з небаченою досі техногенною катастрофою. З глибокою повагою ми згадуємо працівників станції, вогнеборців, військових і цивільних, усіх, хто прийняв на себе перший удар Чорнобиля. Багатьох із них, на жаль, уже немає поряд з нами", - йдеться у зверненні.

"Сьогодні ми вшановуємо подвиг героїв-чорнобильців, низько вклоняємося світлій пам'яті людей, які ціною власного життя врятували життя мільйонів. В Україні проживає понад двісті тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Незважаючи на втрачене здоров'я, вони звершили ще багато добрих справ і сповна заслужили на всенародну любов та повагу", - заявив Янукович.

"Вам довелося докласти надзвичайних зусиль, щоб не допустити поширення Чорнобильського лиха. Дякую кожному з вас за виявлені в тяжкий для України час високі людські якості - силу духу, самовідданість і професіоналізм. Ціную нелегку, копітку працю ваших колег, які і нині продовжують справу відродження землі, обпаленої радіацією, дбають про безпечне функціонування об'єкта "Укриття", - наголосив глава держави.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович запалив свічку за загиблих чорнобильців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути