пʼятниця, 26 листопада 2010 11:26

Янукович візьме участь у своїй акції вшанування жертв Голодомору

Янукович візьме участь у своїй акції вшанування жертв Голодомору

Сьогодні у Києві відбудеться презентація видання Голодомор в Україні за документами галузевого архіву СБУ. Завтра у столиці відбудуться урочиста хода та панахида за загиблими від голоду, повідомляє Радіо Свобода. У свою чергу Президент Віктор Янукович вшанує пам'ять загиблих вранці у суботу.

Акція Голодомор 32-33 - це геноцид. Пам'ятаємо стартує в Києві в суботу біля станції метро Арсенальна о 14:30. Звідси учасники влаштують траурну ходу до Національного музею Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні, де відбудеться панахида за загиблими від голоду українців.

Священнодійство відправлять керівники УПЦ (КП) Філарет, УГКЦ Любомир Гузар, Української автокефальної православної церкви та РКЦ в Україні.

Як повідомив член громадського комітету з увічнення пам'яті жертв голодоморів, академік Ігор Юхновський, приєднатися до святої служби запросили представники всіх церков і релігійних організацій України, а також представників політичних сил.

"До підніжжя Меморіалу жертв Голодомору принесуть і запалять свічки, покладуть колоски пам'яті, це зроблять жертви Голодомору та громадські діячі. Свічу пам'яті також поставить Президент України в 2005-10 роках Віктор Ющенко", - розповів Юхновський.

Водночас, як повідомили в прес-службі Президента, Віктор Янукович візьме участь у пам'ятних заходах суботнього ранку - 27 листопада о 9:30 на території Національного музею Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Учасникам заходу представлять також архів свідчень очевидців Голодомору-геноциду, який напередодні було передано Меморіалу пам'яті. Йдеться про восьми тисячах сторінок оповідань, продубльованих в аудіо та відео форматах.

Заходи пам'яті жертв голодоморів відбудуться і за межами України: у Португалії, Сербії, США, Франції, Хорватії та Чехії.

А о 16:00 у вікнах тих людей, хто поділяє біль і скорботу українського народу, будуть світитися свічки пам'яті.

Як повідомлялося, Громадський оргкомітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років закликає запалити 27 листопада в 16:00 свічки пам'яті про мільйони людей, жертв Голодомору.

Нагадаємо, щорічно в четверту суботу листопада Україна відзначає День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій.

Раніше, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін вважає, що сьогодні українська влада приділяє забагато уваги  жертвам Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «Янукович візьме участь у своїй акції вшанування жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути