понеділок, 13 вересня 2010 16:16

Янукович приїде на роботу на велосипеді?

Янукович приїде на роботу на велосипеді?

Асоціація велосипедистів Києва пропонує керівництву країни взяти участь у Дні без авто, який відбудеться 22 вересня, і приїхати в цей день на роботу на велосипедах.

Про це говориться в повідомленні Асоціації велосипедистів.

Асоціація 2 вересня розіслала 35 запрошень, зокрема, президенту України Віктору Януковичу, прем"єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, членам Кабінету міністрів.

У запрошенні говориться, що 22 вересня в усьому світі святкують День без авто.

У цей день люди відмовляються від використання автомобілів і пересідають на громадський транспорт і велосипеди.

"У цей день, як і в інші дні року, велосипедисти Києва планують їхати на роботу саме на велосипеді, не дивлячись на погоду. Запрошуємо вас і ваших підлеглих приєднатися до нашої ініціативи, і також приїхати на роботу на велосипеді. Цим ви підтримаєте здоровий спосіб життя, розвиток здорової та активної молоді та ідею захисту навколишнього середовища", - сказано в листах Асоціації.

Велосипедисти нагадують, що прем"єр-міністри Великобританії та Литви, мер Лондона, міністри оборони Швейцарії и Польщі їздять на роботу на велосипеді.

"Ми вважаємо, що вони показують хороший приклад в умовах загазованості міст і глобальних змін клімату. Враховуючи, що 22 вересня буде всесвітній День без авто, ми запропонували керівникам нашої держави також приєднатися до такої ініціативи", - пояснив голова Асоціації велосипедистів Києва Віктор Загреба.

День без авто в Україні проводиться вже кілька років. А в травні цього року в рамках святкування Дня Києва выдбувся велопарад, в якому взяли участь до 5 тисяч осіб. Аналогічні шоу пройшли ще в 20-ти містах України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович приїде на роботу на велосипеді?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути