субота, 21 травня 2011 11:46

Янукович підписав закон про прапор Перемоги

Янукович підписав закон про прапор Перемоги

Президент України Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

"Президент підтвердив свою позицію, висловлену під час відвідин Українського медико-соціального центру для ветеранів Великої Вітчизняної війни, підписавши 20 травня 2011 закон України "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги", - повідомляє прес-служба глави української держави в суботу,

"За результатами правової експертизи вищезгаданого закону Кабінет міністрів України і Міністерство юстиції України висловилися за його підписання", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялось, парламент 21 квітня ухвалив закон про використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

5 травня голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав документ і направив його на підпис президенту. Після цього стало відомо, що закон був направлений на експертизу до Міністерства юстиції.

Відповідно до закону, прапор Перемоги може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України.

Законом встановлюється порядок офіційного використання прапора Перемоги. Прапор Перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Відповідно до закону, зовнішній вигляд копій прапора Перемоги має відповідати виду штурмового прапора 150-й ордена Кутузова другого ступеня Ідрицької стрілецької дивізії.

Закон також встановлює порядок використання прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил невідомого солдата і невідомого матроса, а також під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги.

Як відомо, ухвалення Радою закону стало каталізатором провокацій 9 травня у Львові, де через публічне розгортання привезеного з Одеси та Криму червоного прапора з нагоди Дня Перемоги виникли масові зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав закон про прапор Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути